GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
25 Ocak 2021 Pazartesi 08:44

İzmir’in hava raporu: Yağmur, fırtına, kar!

İzmir hafta sonundan itibaren yağışlı havanın etkisi altına girdi. Bugün yağış ve rüzgar etkisini arttıracak. Salı’yı Çarşamba’yı bağlayan gecede ise Ege Denizi üzerinde soğuma meydana gelecek. Soğuma ile birlikte tropik kasırga olasılığı yeni güncellemeler ile ortadan kalktı. Hava sıcaklıkları 10-12 derece birden düşecek. Yüksek kesimlerde kar olasılığı var.

EGEDESONSÖZ- İzmir yeni haftayı yağış ve fırtına ile karşılıyor. Bugün rüzgar, fırtına boyutuna çıkarken kent genelinde metrekareye 15 ila 30 kilogram yağış düşmesi bekleniyor.

Yağışlar Salı günü akşamına kadar belirli aralıklarla sürecek. Salı’yı Çarşamba’ya bağlayacak gecede Ege Denizi üzerinde oluşacak soğuk hava kütlesi İzmir’e uğrayacak. Sıcaklıklar 10-12 derece birden azalacak. Karayelin etkisiyle rüzgar fırtına boyutuna yükselecek ve yağış kuvvetli olacak. Yine soğuma ve rüzgarın etkisi ile Ege Denizi'nde trpoik kasırga olasılığı yeni güncellemeler ile ortadan kalktı.

Soğumanın etkisi ile yağışların 400 metre rakımlı bölgelerin üzerindeki yerlere kar biçiminde düşme olasılığı bulunuyor.

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU: