GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
23 Eylül 2024 Pazartesi 08:31

İzmir’in hava raporu… Sıcaklarda son atak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden elde edilen verilere göre; İzmir bu hafta yılın son sıcak havalarını geçirecek. İzmir merkezinde ve çevre ilçelerinde sakin geçecek olan hafta için İzmir Hava Durumu ekibi, “Yazcılar için son bir deniz sefası…” ifadelerini kullandı.

EGEDESONSÖZ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre; İzmir haftaya parçalı bulutlu bir havayla başlıyor. Gün içerisinde en yüksek sıcaklığın 29°C olması beklenirken en düşük sıcaklığın ise 21°C olması bekleniyor. Ortalama rüzgar hızının ise 20 km/sa olması bekleniyor.

Hafta boyunca havanın parçalı bulutlu ve güneşli olması beklenirken yağmur ihtimalinin düşük olduğu belirtildi. Yağmur ihtimalinin çok düşük olduğu belirtilirken sakin bir hafta geçmesi bekleniyor.

Senenin son sıcak havaları olması beklenirken, hafta boyunca ortalama hava sıcaklığının 30°C olması bekleniyor.

Çevre ilçelerde de yağış beklentisi olmazken İzmir’in doğu ilçelerinde hava sıcaklıklarının ortalama 33°C olması bekleniyor.

‘SON BİR DENİZ SEFASI’
İzmir Hava Durumu ekibi sosyal medya hesabı üzerinden; bu haftanın son deniz sefası olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:

Sıcaklıkların 27-29 derece civarında seyrettiği bu günlerde, sıcaklar çok rahatsız etmiyor. Yavaş yavaş sonbahar moduna girerken, ay sonunda yaz tekrar kendini hatırlatacak. Şimdi detaylara bakalım. Haftanın ilk yarısında sıcaklıklar 28-30 derece arasında olacak. Ancak Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar yükselmeye başlayacak ve bu artış trendi Ekim ayının başına kadar devam edecek. Eylül'ün son günlerinde adeta yazdan kalma günler yaşayacağız. Özellikle hafta sonu sıcaklıklar 32-33 dereceye çıkacak, iç kesimlerde ise 35 dereceyi bile aşabilir. Yazcılar için son bir deniz sefası… Bu hafta boyunca yağış beklenmiyor. Kuzeyli rüzgarlar ise yarından itibaren hızını kaybedecek ve hafta ortasına kadar etkisini yitirecek. Ekim ayının başından itibaren ise hava aniden değişebilir. Gelişmeleri takip ediyoruz, detaylar geldikçe paylaşacağız.