GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Temmuz 2024 Pazartesi 09:17

İzmir'in hava raporu: Sıcaklara düşüş geliyor!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan verilere göre; İzmir’de Pazartesi ve Salı günleri hava 42°C’yi zorlayacak. Havanın Çarşamba gününden sonra normale dönmesi bekleniyor.

EGEDESONSÖZ – Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden aktarılan verilere göre; İzmir’de hafta boyunca sıcak hava etkisini gösterecek. Bugün gün içerisinde hissedilen hava sıcaklığının 41°C’leri görmesi bekleniyor. Uzmanlar, özellikle öğle saatlerinde kalp ve damar rahatsızlığı olanların dışarı çıkmaması yönünde uyarılarda bulundu.

Haftanın en sıcak gününün Salı günü gün içerisindeki olması bekleniyor. Salı günü sıcaklığın 39°C olması beklenirken haftanın en düşük gün içi sıcaklığı ise Cuma günü olacak. Cuma günü havanın ortalama 34°C olması bekleniyor.

İzmir Hava Durumu ekibi sosyal medya hesabı üzerinden gün gün ayrıntılı bir biçimde hava raporu oluşturdu. Ekibin oluşturduğu rapor şu şekilde:

Uzun süredir sıcaklarla savaşıyoruz. Savaşıyoruz çünkü sıcaklıklar normallerin 6-8 derece üzerinde seyrediyor. Yüksek sıcaklığa nem de katılınca durum iyice çekilmez hale geliyor. Adeta samanlık seyranlık yanıyor.

‘O İKİ GÜNE DİKKAT, YOKSA PİŞERSİNİZ’
*Pazartesi ve Salı günü hava yine çok sıcak olacak. Özellikle bu iki gün öğlen vakti dışarıda kalmayın; yoksa dışarıda pişersiniz. Sıcaklıklar merkez ilçelerde 39-41, iç kesimlerde ise 41-43 derece bandında gezecek.

‘ÇARŞAMBA’DAN SONRA NORMALE DÖNECEK’
*Çarşamba gününden itibaren sıcaklıklar yavaş yavaş normale dönecek. Cuma ve Cumartesi günü sıcaklık epey ideal seviyelere, 32-34 derece civarına gelecek. Gece sıcaklıkları ise daha makul seviyelerde olacak, yani geceleri terlemeden uyuyabileceğiz.

‘BİR SÜRE DAHA ŞEMSİYE KULLANMAYACAĞIZ’
Rüzgarımız denizden hafif/orta kuvvette esecek, yani saçlarımızı fazla bozmadan serinletecek. Ama yağmur? Henüz yok, yani şemsiyeleri bir süre daha kullanamayacağız.