GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
26 Eylül 2022 Pazartesi 08:29

İzmir'in hava raporu: Günü birlik yağış!

Meteorolojinin tahminlerine göre İzmir’de yarından itibaren hava sıcaklıklarında kısmi düşüş beklenirken Çarşamba günü kentte yağmurlu havanın etkisini göstermesi bekleniyor. Perşembe gününden itibaren ise hava sıcaklıkları tekrar yükselişe geçecek. 

EGEDESONSÖZ - Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Marmara, Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunun parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Bugün hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde 2 ila 6 derece aratarak mevsim normalleri civarına çıkacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

Haftaya 29 derece hava sıcaklığı ile başlayan İzmir’de sıcaklığın yarın 26 dereceye kadar düşmesi ardından tekrar yükselişe geçmesi bekleniyor. Cuma günü hava sıcaklığının 31 derece olacağı tahmin ediliyor. 

Az bulutlu hava durumunun hâkim olduğu kentte Çarşamba günü kısa süreli de olsa yağışların etkili olması bekleniyor. Tek gün süreceği tahmin edilen yağışların ardından az bulutlu ve güneşli havanın tekrar yüzünü göstermesi bekleniyor. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri ise kentte rüzgârlarının etkisini artırması bekleniyor. Çarşamba günü ise rüzgârın saatte 22 km’ye kadar çıkacağı tahmin ediliyor.