GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
4 Temmuz 2022 Pazartesi 07:35

İzmir'in haftalık hava durumu: Sıcaklar kavuracak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre temmuz ayının ilk haftasına İzmirliler yüksek sıcaklıklarla başladı. Buna göre İzmirlileri yeni haftada 38-34 derece civarında seyredecek sıcaklıklar bekliyor.

EGEDESONSÖZ- Temmuz ayına girilmesiyle birlikte İzmir'de sıcaklıklar hissedilir derecede arttı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre 4 Temmuz haftasında İzmirlileri 38-34 derece bandında seyreden sıcaklıklar bekliyor.

Gece sıcaklıklarının da giderek arttığı şehir merkezinde yeni haftada minimum 24 derece kaydedileceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz hafta özellikle sahil kesimlerinde etkili olan rüzgarın yeni haftayla birlikte azalacağı ön görülürken, rüzgar ortalama 15-25 kuvvetinde ve kuzey batıdan esecek.

Uzmanlar öğle saatlerinde özellikle çocuk ve yaşlıların güneş çarpması riski dolayısıyla dikkatli olması konusunda uyarıyor.

Sosyal medya üzerinden hava durumu hakkında açıklamalarda bulunan Hava Raporu isimli sayfada yapılan açıklamada ise kavurucu sıcaklarda orman yangınları riskine dikkat edilmesi gerekliliğine dikkat çekilirken, "Pazartesi ve Salı günleri Ege ve Akdeniz'de sıcaklıklar 40 derecelere dayanıyor. Hava adeta yanacak. Rüzgar da kuvvetli. Orman yangını ve yayılması için şartlar çok tehlikeli seviyede. Tedbirli ve dikkatli olmalıyız. 3 gün çok önemli" ifadeleri kullanıldı.

İŞTE İZMİR'İN 5 GÜNLÜK HAVA RAPORU: