GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Spor
3 Nisan 2018 Salı 10:58

İzmir'in gururu Erdoğan ile görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İzmirli milli yüzücü otizmli sporcu Şevval Tekin ile görüşerek, başarılarının devamını diledi.

Folkart’ın desteklediği özel sporcu 18 yaşındaki Şevval Tekin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüştü. 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü nedeniyle otizmli sporcular ile biraraya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmirli milli yüzücü Şevval Tekin ile de bir süre sohbet etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, İstanbul’dan Ankara’ya gelişlerinde Esenboğa Havalimanında, Sabahat Akşiray Özel Eğitim İş Uygulama Merkezi öğrencileri ile Avrupa ve Dünya Şampiyonu olan otizmli özel sporcular tarafından karşılandı. Karşılamada Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hamza Yerlikaya da yer aldı. Karşılamada mehter gösterisi sunan öğrenciler, “Beraber yürüdük biz bu yollarda” şarkısını da seslendirdi. Karşılama etkinliğinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, öğrenci ve sporcular ile bir süre sohbet etti ve kendileriyle hatıra fotoğrafı çektirdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İzmirli milli yüzücü Şevval Tekin ile de bir süre sohbet etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şevval Tekin’e başarılarının devamını diledi.

ŞEVVAL TEKİN KİMDİR?
Ailesinin desteği ile 9 yaşından itibaren yüzme sporunda önemli başarılara imza atan otizmli yüzücü Şevval Tekin, hedefine doğru yüzmeye devam ediyor. Milli sporcu Şevval Tekin, 2016 yılında düzenlenen Uluslararası Zihinsel Engelliler Spor Federasyonu (INAS) Avrupa Açık Yüzme Şampiyonası'nda 1 altın, 2 gümüş madalya kazanarak büyük bir başarıya imza atmıştı. 2017 yılında ise Para Swimming Dünya Serisi'nde A Barajı’nı geçen Tekin, Danimarka’da kazandığı başarılarla 2018 yılında İrlanda’da düzenlenecek Avrupa Para Yüzme Şampiyonası’na gitmenin kapısını aralamıştı.