GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Eylül 2021 Perşembe 08:33

İzmir'in gurur günü... 350 metrelik bayrak açıldı

İzmir'in kurtuluşunun 99. yıldönümü bu yıl da coşkulu kutlamalara sahne oluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenecek etkinlikler geleneksel Zafer Yürüyüşü ile başladı. Etkinlikler tüm gün devam edecek.

Basmane Meydanı'ndan başlayan 99. Yıl Zafer Yürüyüşü'ne katılan çok sayıda vatandaş, 350 metrelik Türk bayrağını omuzlarında Cumhuriyet Meydanı'na kadar taşıdı.

İzmir Marşı, 10. Yıl Marşı ve bando eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşe çevredekiler de alkışlarla destek verdi.

Kortejde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, AK Parti İzmir milletvekilleri Cemal Bekle ve Yaşar Kırkpınar, CHP İzmir milletvekilleri Murat Bakan, Bedri Serter, Mahir Polat, Sevda Erdan Kılıç, Kani Beko, Özcan Purçu, MHP İzmir Milletvekili Tamer Osmanağaoğlu, AK Parti İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, MHP İl Başkanı Veysel Şahin, ilçe belediye başkanları, iş dünyası ve sivil toplum kurumlarından temsilciler de yer aldı.

Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Ege Ordusu ve Garnizon Komutanı Orgeneral Ali Sivri tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu.

Yürüyüşe katılanların yanı sıra İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, İzmir Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Hüseyin Hilmi Atabay ve kurum müdürlerinin de katıldığı program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tamamlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 350 metre uzunluğundaki Türk bayrağını taşıyan İzmirliler; Türk ordusunun kente girdiği tarihi güzergahı izleyerek Gaziler, Anafartalar ve İkiçeşmelik caddeleri üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na ulaştı. Marşlar eşliğinde ilerleyen korteje çevredeki vatandaşlar da alkışlarla destek verdi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 9 Eylül'ün önemine değinerek, "Bir memleketin esaretinin son bulduğu gün bugün. Ve Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu ve kurtuluşu arasındaki köprüdür. O nedenle İzmir sadece İzmir değil. 9 Eylül sadece İzmir'in kurtuluşu değil. 9 Eylül bir memleketin esaretten kurtuluşudur. O nedenle en büyük bayramdır. Çok gururluyuz" dedi.

9 EYLÜL SADECE İZMİR'İN KURTULUŞU DEĞİL OMUZ OMUZA VERİLEN MÜCADELENİN TARİHİDİR
Hükümet Konağı'nda gerçekleştirilen etkinlik sonrası yeniden Cumhuriyet Meydanı'na dönerek 9 Eylül konuşmasını gerçekleştiren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, "99 yıl önce bugün İzmir işgalden kurutulurken ülkemizde tam bağımsız ve hür bir yaşamın kapısı aralandı. İzmir'in kurtuluşu ile birlikte halk egemenliğine dayanan Cumhuriyetimizin temelleri atıldı. Kurtuluş mücadelemiz tüm dünyaya ilham verdi.  9 Eylül'ü sadece bir şehrin kurtuluşu değil bir milletin omuz omuza verdiği mücadelenin tarihi oldu. İzmirli olmaktan ve bu özgürlük hikayesinin başladığı yerde belediye başkanı olmaktan büyük bir kıvanç ve gurur duyuyorum. 9 Eylül ruhu halk egemenliğine dayanan Türkiye Cumhuriyeti'nin dünya sahnesinde yerini aldığı günü simgeler. Şehrimizin demokrasinin Cumhuriyetimizin ve temsil ettiği tüm değerlerin yılmaz savunucusu olması bu ruhla ilgilidir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurtuluş mücadelesinin tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum" dedi.