GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Ağustos 2021 Pazar 14:37

İzmir’in gözbebeği: Tarihi asansör

İzmir’ de gün batımını seyredebileceğiniz en güzel mekanlardan birisi hiç kuşkusuz Tarihi Asansör’dür. İçerisinde bulunan şık ve nezih restoranda, mekanın lezzetli yemekleri yenirken, bir yandan da doyumsuz İzmir manzarası izlenebilir. Yemekler, genellikle Fransız ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı.

Tarihi Asansör’e, ilk yıllarda olduğu gibi bugün de Asansör Çıkmazı Sokağı’nın iki yanındaki sakız evlerinin arasından geçilerek ulaşılıyor.1907 yılında iş adamı Nesim Levi Bayraktaroğlu tarafından inşa edilen yapı, Mithat Paşa Caddesi ile Halil Rıfat Paşa Caddesi arasındaki ulaşımı, 155 basamağı çıkmadan pratik bir şekilde sağlamayı amaçlıyordu.111 yıldan bu yana, dimdik ayakta duran tarihi yapı, bugün eşsiz manzarasıyla görenleri bir kez daha bu güzel kente aşık ediyor.


Yıllar önce tarihi dokusu aslına sadık kalarak restore edilen Tarihi Asansör’de Grand Plaza A.Ş tarafından işletilen üç ayrı tesis bulunuyor. Bunlardan biri olan Asansör restoran, farklı seçenekleriyle İzmirlilere keyifli saatler geçirmeyi vaad ediyor.
Şık ve nezih restoranda, mekanın lezzetli yemekleri yenirken, bir yandan da doyumsuz İzmir manzarası izlenebilir. Yemekler, genellikle Fransız ve Akdeniz mutfağı ağırlıklı.
Ayrıca tesiste otopark sorunu da bulunmuyor.