GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
3 Haziran 2016 Cuma 06:58

İzmir’in göbeğinde feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Konak’ta hafif ticari araç, yol çalışmasının yapıldığı bölümde orta refüjde uyarı levhası taşıyan kamyonete çarptı. Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Serdar Önder öldü, kamyonet sürücüsü yaralandı, sürücüleri bayrakla uyaran işçi ise son anda ölümden döndü.

Kaza, bugün saat 01.30 sıralarında Mürselpaşa Bulvarı Şaraphane Köprüsü üzerinde meydana geldi. Konak'tan Bornova yönüne giden 37 yaşındaki Serdar Önder, Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçe Müdürlüğü'ne bağlı orta refüjde sulama yaptığı yerde yönetimindeki 45 B 3336 plakalı hafif ticari aracın direksiyon kontrolünü yitirdi. Bayrakla gelen araçları uyaran belediye işçisi 30 yaşındaki Bayram Ergün, kendini son anda orta refüje atarak canını kurtarırken, ticari araç da uyarı levhası taşıyan 46 yaşındaki Veli Karabıyık yönetimindeki 35 CFU 39 kamyonete arkadan hızla çarptı.

Kazada hafif ticari aracın sürücüsü Serdar Öner yaşamını yitirirken, kamyonet sürücüsü Veli Karabıyık yaralandı. Kaza yerine çağrılan sağlık ekibinin kaza yerinde ilk müdahaleyi yaptığı Veli Karabıyık ambulansla Ege Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Ölen Serdar Önder'in cesedi AKS ekipleri tarafından araçtan çıkartılarak, otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu morguna götürüldü.

Bu sırada kazayı seyreden sürücülerin neden olduğu kazada da 35 DF 526 ve 35 DB 2462 plakalı otomobiller çarpıştı, şans eseri yaralanan olmadı.

Ölümden dönen belediye işçisi Bayram Ergün kazayı anlatırken, "Biz orta refüj sulama ekibiyiz. Bizim kamyonetin üzerindeki işaret sağ tarafı gösteriyordu. Ben de bayrakla gelen araçları uyarıyordum. Bu araç hızla gelirken ben son anda refüje atlayıp kurtuldum. Araç ise benim bayrağa ve dubalara çarptıktan sonra kamyonete çarptı" dedi.

Yolun 2 saat kapanmasına neden olan kazayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor. (dha)