GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
15 Ekim 2020 Perşembe 10:05

İzmir’in göbeğinde dev satış: Teminat bedeli dudak uçuklattı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Konak’ta bulunan ve geçmişte araç muayene istasyonu olarak kullanılan 8 bin metrekarelik alan için 6 milyon teminat bedeli ile özelleştirme kararı aldı. Taşınmazın son teklif verme tarihi olarak ise 28 Aralık olarak belirlendi.

Oktay GÜÇTEKİN/ EGEDESONSÖZ - Konak ilçesine bağlı Mersinli Mahallesi'nde bulunan ve daha önce araç muayene istasyonu olarak kullanılan 8 bin 181 metrekarelik alan için Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından özelleştirilme kararı alındı.

Resmi gazetede yayımlanan bilgiye göre 4046 sayılı Kanun hükümleri kapsamında "satış" yöntemiyle özelleştirileceği belirtilen alan için geçici teminat beledi olarak 6 milyon TL belirlendi.

Kapalı zarf usulü ile gerçekleştirilecek ihale için "Birden fazla teklif sahibinden kapalı zarfla teklif almak ve görüşmeler yapmak suretiyle “pazarlık” usulü ile gerçekleştirilecektir. İhale Komisyonlarınca gerekli görüldüğü takdirde ihaleler, pazarlık görüşmesine devam edilen teklif sahiplerinin katılımı ile yapılacak açık artırma suretiyle sonuçlandırılabilir" ifadelerine yer verildi.