GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
3 Mayıs 2016 Salı 08:58

İzmir’in gıda devi iflas eşiğinde!

Yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle darboğaza giren sanayiciler listesine İzmir’in gıda devi de eklendi. Ege’nin önemli ihracat payına sahip şirketi Gencerler Gıda, iflas erteleme istedi.

Onur DENİZ/EGEDESONSÖZ - Ülke genelinde geçtiğimiz yıldan beri zorlaşan ekonomik şartlar karşısında firmalar direnmekte zorluk çekiyor. Gıda sektörü başta olmak üzere uzun yıllardır hizmet veren sanayi kuruluşları, yaşanan zorluklar nedeniyle iflasın eşiğine geldi.

Son dönemde sayıları artan iflas erteleme listesinde İzmirli firmaların sayısı artış gösterirken Torbalı’da uzun yıllardır faaliyet gösteren Gencerler Gıda iflasın eşiğine geldi.

İKİ KITAYA İHRACAT
Ege bölgesinin gıda ihracatında önemli bir paya sahip olan firma, İzmir’den; Almanya, Yunanistan, Rusya, Bulgaristan ve çok sayıda Arap ülkesine ihracat yapıyor. Fabrikalarda zeytin ve zeytinyağı ürünleri, konserve zeytinyağlı hazır yemek ürünleri, Torbalı’nın tarımına dayalı çok sayıda ürünün üretimini gerçekleştiriyor.

ÜÇ ÜRETİM TESİSİ
1991 yılında sanayi yatırımlarına başlayan Gencerler’in Torbalı Yazıbaşı’nda 3 bin metrekare kapalı ve 4 bin metrekare açık alanda olmak üzere toplam 7 bin metrekarelik alanda üretim tesisi, Bayındır’da yöresinde zeytin sıkma ve ambalajlama tesisi, Alaşehir’de salamura yaprak alım ve işleme tesisi bulunuyor.

Mehmet ve Orçun Genceroğlu’nun sahibi olduğu firma, zor ekonomik şartlar nedeniyle iflas erteleme talebiyle başvuruda bulundu. Firmanın iflası 25 Mart 2017 tarihine kadar ertelendi.