GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
7 Ocak 2018 Pazar 09:21

İzmir’in esnafları için sandık günü... Mevcut başkanlar güven tazeledi

Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı odalar yeni başkanını seçmek için sandık başında. Bugünkü seçimlerde mevcut başkanlar İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık ile İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası Başkanı Aykut Yenice güven tazeledi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği’ne bağlı 129 oda olağan genel kurula giderek yeni dönem için başkanlarını seçecek. 4 yılda bir yapılan olağan genel kurullar için bugün seçim startı verildi.

Odalardan İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası ve İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası sandık başına gitti.

ANIK GÜVEN TAZELEDİ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nda seçim heyecanı yaşandı. Yapılan seçimde Celil Anık, dördüncü kez oda başkanlığına seçildi.

İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası’nın Fuar İzmir’de yapılan olağan genel kurulunda Celil Anık, yeniden başkan seçildi. Seçimde İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık 1.171 oy alırken, Mustafa Pala 741oy aldı. Genel kurula İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu’da katıldı.

Yeniden seçilen Başkan Anık konuşmasında “Teknolojiden yararlanan bir meslek grubu olma yolunda hızla ilerliyoruz. İlk işimiz kısa mesafe sorununu ortadan kaldırmak. Ardından da cep telefonundan taksi çağırma uygulamasına geçiş yapacağız. İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası, sizlerin destek ve güveniyle Türkiye’nin en saygın meslek örgütlerinden biri haline geldi. Sözü dinlenen, istediğini elde eden bir kurum olduk. Daha büyük başarılara imza atmamıza izin verdiğiniz için siz esnafıma teşekkür ediyorum.” dedi.

YÖNETİM KURULU

  • Celil Anık
  • Hüseyin Çağlayan
  • Erkan Özkan
  • Ahmet Gündüz
  • Abdullah Benli
  • Mehmet Gülpınar
  • Mehmet Kemal Atilla
  • Mustafa Özgalip
  • Ali Aydıner
  • Naci Zengin
  • Ramazan Bıçakçı

DENETİM KURULU

  • Özkan Özbay
  • Mustafa Ündan
  • Hakan Aydın

LOKANTACILAR 5. KEZ 'YENİCE' DEDİ!
İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası'nın (İLGEO) Olağan Genel Kurulu, İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleştirildi. 3 listenin yarıştığı seçimlerde ipi odanın mevcut başkanı Aykut Yenice ve yönetim kurulu göğüsledi.

2117 oy kullanacak üyenin bulunduğu İzmir'in en büyük esnaf odaları arasında yer alan İzmir Lokantacılar ve Gazinocular Esnaf Odası (İLGEO), İzmir Hilton Oteli'nde gerçekleşen Olağan Genel Kurul'la yeni yönetimini seçti.  680 üyenin oy kullandığı seçimlerde 2 oy geçersiz sayılırken, Aykut Yenice'nin mavi listesi 241 oy, Doğan Kılıç'ın beyaz listesi 234 oy, Alpay Okyay'ın kırmızı listesi 203 oy aldı.  Esnafların yoğun katılım gösterdiği seçim, odaya 2002 senesinden beri başkanlık yapan Aykut Yenice'nin konuşması ve divan kurulunun belirlenmesiyle başladı.

BAŞKAN KONUŞTU, ORTAM GERİLDİ
Başkan adaylarının ardından kürsüye mevcut başkan Aykut Yenice'nin gelmesiyle ise, kongrede gergin anlar yaşandı. Kendisi hakkında tüm iddiaların asılsız olduğunu ve daha önce 7 denetim geçirerek aklandığını söyleyen Yenice, kendisine haksız yere saldırıldığını ve vermeyeceği bir hesap olmadığını söyledi. Diğer başkan adayları hakkında konuşan Yenice'nin sözlerinin kişisel saldırıya girdiğini belirten kongre üyeleri, kongre divanını da yanlı davranmakla suçladı. Gergin geçen konuşmaların ardından seçimlere geçilen kongrede, toplam 680 oda üyesi oy kullandı. 2 oyun geçersiz sayıldığı kongrede oyların 241'ini alan Aykut Yenice, 5. kez başkan seçilirken, Doğan Kılıç 234, Alpay Okyay 203 oy topladı.

Oylama bitiminde sayım usülüne itiraz edilince gerginlik yaşandı.