GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
13 Eylül 2017 Çarşamba 13:12

İzmir’in esnafları Ahilik kutlamasına hazır

Esnaf Odaları Birliği’nin organizatörlüğünde her yıl gerçekleşen Ahilik Haftası kutlamalarının 30’uncusu için geri sayıma geçildi. 3 günlük programda İzmir’in çeşitli yerlerinde uygulanacak etkinlikler için hazırlıklar tamamlandı.

EGEDESONSÖZ - İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin organize ettiği Ahilik Haftası kutlamaları bu yıl da 18-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, İzmir Valiliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Ege Bölgesi Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, çeşitlik müdürlüklerin de katkısıyla yapılacak kutlamalar 3 günde boyunca sürecek.

19 Eylül Salı günü programın ilk gününde çelenk sunma töreni, makam ziyaretleri ve açılış töreni gerçekleşecek.

20 Eylül Çarşamba günü ise makam ziyaretleriyle başlayacak program tiyatro gösterisi ve protokol konuşmaları ile devam edecek. Gaziemir’de geçecek ikinci günde belediye başkanı ve kaymakam temaslarının ardından çarşı esnafı ve meslek stantlarının ziyaretleri yapılacak. Sonrasında Abdullah Ada Meydanı’nda Ahi pilavı ve Ahi lokması ikram edilecek.

22 Eylül Cuma günü de program yine makam ziyaretleriyle start alacak. Karaburun’da geçecek son gün kapsamında belediye ile kaymakam ziyaretleri gerçekleşecek. Esnaf ve sanatkarlar ile sabah kahvaltısı yapıldıktan sonra ise çarşı esnafı ve meslek stantlarının ziyaretleri yapılacak. Tiyatro gösterisi ve protokol konuşmalarının ardından burada da pilav ve lokma dağıtılacak.