GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
5 Kasım 2018 Pazartesi 10:22

İzmir’in esnafından CHP Lideri’ne davet!

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Ümit Kaya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu İzmir’e davet ettiklerini açıkladı. Kemeraltı’nın 14 bin esnafının ve İZKONFED’in de yaklaşık 2milyona yakın üyesinin Sayın Kılıçdaroğlu’na yerel yönetimlerle ilgili bilgi vermek istediğini ilettim. Bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Biz Kemal Bey’i İzmir’e davet ettik. Kendisi bu ay içinde İzmir’e gelecek” dedi.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler 31 Mart 2019 tarihinde gerçekleşecek yerel seçimlere kilitlendi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İzmir açısından süreç hareketli geçiyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’daki genel merkezde günbegün İzmir’den çeşitli temsilcileri ağırlıyor. CHP Lideri partisinin başarılı olması için anket, kamuoyu araştırması ve parti içi yoklamalarla adeta İzmir’in nabzını tutarken diğer yandan sivil inisiyatif bünyesindeki dernekler ve STK’ların da öneri ve düşüncelerini dikkate almaya gayret ediyor.

Son olarak Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı ve İzmir Konfederasyonu (İZKONFED) Genel Başkan Yardımcısı Ümit Kaya, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu ziyaret etti. İkilinin kısa görüşmesinde fikir alışverişi yaşandığı öğrenilirken bir de gündemde İzmir ile ilgili bir programın olduğu belirtildi.

İZMİR’İN ESNAFI KILIÇDAROĞLU’NU KENTE DAVET ETTİ!
Dernek Başkanı Kaya ziyaret ve görüşmenin içeriğine dair detaylı bilgi verirken, “Kemeraltı’nın 14 bin esnafının ve İZKONFED’in de yaklaşık 2milyona yakın üyesinin Sayın Kılıçdaroğlu’na yerel yönetimlerle ilgili bilgi vermek istediğini ilettim. Bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Taşların yerine oturması ve yeni dönemde doğru hamlelerin yapılması gerekiyor. Biz Kemal Bey’i İzmir’e davet ettik. Kendisi böyle bir programdan ve yapılacak temastan çok mutlu olacağını ifade etti. Bizim derdimiz siyaset değil. STK’lar ve İzmir’in yerel dinamikleriyle kentin sorunları yansıtmak istiyoruz. Kılıçdaroğlu kendisi, ‘bu görüşmeden çok mutlu oldum’ dedi.  Biz de gerekli görüşmeyi yapmanın ardından programı takip edeceğiz. Talebimizi iletmiş olduk. Bir sorun olmazsa Kılıçdaroğlu bu ay içinde İzmir’e gelecek” dedi.