GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Enerji
6 Temmuz 2018 Cuma 08:37

İzmir’in elektriğini veren firma iflasın eşiğinde!

Bünyesinde Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’yi de barındıran ve borç azaltmak amacıyla varlık satışı planladığı belirtilen Bereket Enerji Grubu, 4 milyar dolar civarı borç için bankalarla görüşmeye başladı.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ- Denizli merkezli olan ve Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 9 firması bulunan Bereket Enerji 4 milyar dolar civarındaki borcu için bankalarla görüşmeye başladı.

Borç azaltmak için varlıklarını elden çıkarmayı planlayan şirketin Göktaş I ve Göktaş II isimli iki hidroelektrik santralini satmak üzere Yapı Kredi Yatırım Değerler A.Ş. ile temasa geçtiği öğrenildi.

İZMİR’İN ELEKTRİĞİNİ VEREN FİRMA DA GRUBA DAHİL
Aydem kuruluşu olarak 2013 yılında İzmir ve Manisa’da faaliyete geçen Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. de Bereket Enerji Grubu bünyesinde yer alıyor.

YAKIN ZAMANDA REKOR KIRMIŞTI
Grup birkaç gün önce Türkiye’nin en büyük 500 şirketini belirleyen "Fortune 500 Türkiye" araştırmasında, sıralamaya giren şirket sayısını beşten dokuz yükseltmişti.

Araştırmada, Bereket Enerji Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş. Türkiye’nin en büyük 63, Aydem Elektrik Perakende Satış A.Ş. de 90'ıncı büyük şirketi olarak ilk 100 kuruluş arasına girmeyi başardı.

Grup şirketlerinden GDZ Elektrik Dağıtım A.Ş. 179, ADM Elektrik Dağıtım A.Ş. 256, Yatağan Termik Üretim A.Ş. 324, Bereket Elektrik Tedarik A.Ş. 328, Bereket Enerji Üretim A.Ş. 350, Çatalağzı Termik Üretim A.Ş. 391 ve Elsan A.Ş. ise 475'inci sırada yer aldı.