GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
10 Şubat 2021 Çarşamba 15:06

İzmir’in dev mezbaha tesisi yine ortada kaldı... Yeniden ihale zamanı!

İzmir’de 2013-2017 yılları arasında atılan kalan ve Dülger Grup’a devredilerek yeniden faaliyete geçirilen Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, firmanın ekonomik sebeplerden dolayı üretimi durdurmasının ardından yeniden atıl kaldı. Milli Emlak Müdürlüğü ise tesis faal hale getirmekl için yeniden ihaleye çıktı.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kuruluşu olan Tansaş'ın özelleşmesinin ardından dört yıl boyunca atıl kalan 105 dönümlük Buca Kaynaklar Et Entegre Tesisi, 2017 yılında yapılan ihale sonucu Dülger Grup tarafından yeniden faaliyete geçirilmişti. 30 yıllık kiralama anlaşması ile Milli Emlak Müdürlüğü’nden yıllık 1 milyon 110 bin lira kiralama bedeliyle tesisi alan firma son dönemde yaşanan ekonomik sıkıntılar sebebiyle üretimi durdurma kararı aldı. Firma ayrıca tesisi makineleri ile birlikte bıraktı.

Kızılay’a devredilmesi düşünülen tesis ile ilgili olarak yeni bir gelişme yaşandı. Milli Emlak Müdürlüğü tesisin yeniden hayata geçirilmesi için ihaleye çıkma kararı aldı. Müdürlükten yapılan ihale duyurusunda yıllık olarak 1 milyon 409 bin TL yıllık bedelle yine 30 senelik kiralamanın yapılacağı aktarıldı. 23 Şubat tarihinde yapılacak ihaleye katılım bedeli olarak 422 bin TL ücret belirlendi.