GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
4 Aralık 2017 Pazartesi 15:46

İzmir’in dev camisi yola çıkıyor... 15 bin kişilik...

İzmir’in yeni protokol camisi olarak planlanan Konak Çınarlı’daki geniş araziye Nevvar Salih İşgören Vakfı inşaata başlayacak.

EGEDESONSÖZ- Merhum Salih İşgören ve eşi Nevvar İşgören’in adını taşıyan vakıfın yeni yönetimi İzmir’in Konak İlçesi Çınarlı’da planlanan protokol camisinin inşaatı için çalışmalara başladı.
 
İzmir İl Özel İdaresi’ne ait eski hizmet binalarının olduğu yerde yapılacak olan büyük caminin planları tartışmalara neden olmuş, yeni plana itiraz edilmişti.  İşgören çiftinin yıllar önce, Başbakanlığı döneminde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile paylaştığı camii vasiyetini, Başbakan Binali Yıldırım’ın öncülük ettiği proje ile Nevvar Salih İşgören Vakfı gerçekleştirecek.

KENTİN İHTİYACI KARŞILANACAK 
Vakıf Hukuk Müşaviri Maksut Karaosman hukuki açıdan mevzuat ve yargı boyutuyla tüm çalışma altyapısı tamamlanan bu yeni eser için; valilik ve vakıf arasındaki protokol sonrasında başlayan zemin iyileştirme çalışmalarının 2018’in ilk üç ayında bitirilmesinin hedeflendiğini belirterek, “24 saat esasına göre çalışılan alanda, zemin ardından betonarme imalatı için de çalışmalar planlanan takvime göre hızla devam edecek” dedi.

Vakıf Hukuk Müşaviri Maksut Karaosman, İzmir’e mal olmuş hayırseverlerin isimlerini taşıyan ve eserleriyle İzmirlinin gönüllerinde yaşayan Nevvar ve Salih İşgören çiftinin, sağlıklarındaki önemli bir isteklerini yerine getirme sürecinde aldıkları bu sorumluluğun büyük olduğunu söyledi. Karaosman, İzmir gibi özel bir kentin çok özel yurttaşları olan İşgören çiftinin adını taşıyacak camiinin kentte önemli bir ihtiyacı da karşılayacağını vurgulayarak, “Vatandaşlarımız, Nevvar Salih İşgören Ulu Camii’nde bir arada ibadet edebilmenin huzurunu, biz de inşallah, buna vesile olmanın onurunu yaşayacağız. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü’nün fenni mesul olduğu camii inşaatı ile ilgili olarak İzmir Valiliği çalışmaları yakından takip ediyor” diye konuştu.
 
Karaosman, İzmir’in üniversitelerden okullara idari tüm kurumlara, derneklerden bireylere, kentin tüm dinamikleriyle derin ve içten bağ kuran unutulmaz hayırseverlerinin, eğitim ve sağlık alanında yaptıkları hayırlara, camii ile yeni ve önemli bir boyut ekleneceğini belirterek sözlerini şöyle sürdürdü: “Yönetim Kurulumuz görevini yapmanın vicdani rahatlığıyla, İzmir’e ve ülkemize kazandırılacak bu yeni eserin heyecanını birlikte yaşıyor. Bu onur, başta İşgören çiftinin adını taşıyan okullardaki, öğrenci ve öğretmenler, doktor, hemşire ve akademisyenler, polis, asker, işçi, ve memur olmak üzere hepimizin, tüm İzmir’in. Bugün okullarda, hastanelerde, polis merkezlerinde, dispanserlerde, huzurevlerinde görmeye alışık olduğumuz Vakıf Kurucumuz Salih İşgören ve eşleri Nevvar İşgören’in isimlerini en çok 4 yıl sonra mahyalarda görecek olmak apayrı bir heyecan.” 

VAKIF YÖNETİMİ GURURLU
Protokolün imzalanması ile mülkiyeti hazineye ait olan, İzmir Konak Mersinli Mahallesi’nde 14.070 metrekare büyüklüğündeki arsanın yer teslimi, İzmir Valiliği tarafından Nevvar Salih İşgören Vakfı’na yapıldı. Zemin iyileştirme çalışmalarına hızla başlandı.  Camii, İzmir’in en büyük ve Türkiye’nin en büyük kubbeli camilerinden biri olacak. İzmir’in en büyük camii olarak da yükselecek Nevvar Salih İşgören Ulu Camii’de, aynı anda 15 bin yurttaş ibadet edebilecek.