GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
13 Eylül 2022 Salı 14:17

İzmir’in CHP’li başkanı ‘ilişkileri dondurduk’ dedi: Yunan ile ‘kardeş’lik bozuldu!

Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, kardeş belediye oldukları Sakız Adası’nın Belediye Başkanı Stamatis Karmantzis’in Türk düşmanı söylemler içinde olduğunu belirterek “Biz  o görevde olduğu sürece de Sakız Belediyesi ile ilişkilerimizi Çeşme Belediyesi olarak dondurmuş durumdayız.  Hiç kimse en iyi Türk, ölü Türk diyemez” dedi.

Oktay GÜÇTEKİN/EGEDESONSÖZ- Çeşme Belediye Başkanı Ekrem Oran, kardeş şehir oldukları Sakız Adası’nın Belediye Başkanı Stamatis Karmantzis’in “en iyi Türk, ölü Türk” sözü ile ilgili olarak sert bir açıklama yaptı.

Sakız Adası ile tüm iletişimlerini kestiklerini vurgulayan Oran, “Gerilimin iki millete de faydası olmaz. Biz yerel siyasetçileriz. Yerel halka hizmet vermekle sorumluyuz ve dış siyasete mümkün olduğunca karışmayız.  Ancak şunu söylemem gerekir, Sakız Adası belediyesi, bizim kardeş belediyemizdir. Şu anda Sakız Belediyesi’nin başında  Türkler hakkında yanlış sözler kullanmış belediye başkanı var. Biz,  o görevde olduğu sürece de Sakız Belediyesi ile ilişkilerimizi Çeşme Belediyesi olarak dondurmuş durumdayız.  Hiç kimse en iyi Türk, ölü Türk diyemez. Ben  milletlime hiçbir şekilde böyle bir şey söyletmem, söyleyeni de belediye başkanı olarak görüp de muhatap almam. Bu nedenle göreve seçildiği andan itibaren  tüm ilişkilerimizi dondurmuş durumdayız” diye konuştu.