GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
10 Haziran 2022 Cuma 11:09

İzmir'in Çernobil'i 'özel'e takıldı!

İzmir’in Çernobili olarak anılan Gaziemir-Emrez Mahallesi’ndeki araziden yayılan radyasyonun halk sağlığına etkilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından araştırılması amacıyla hazırlanan önerge alanın özel mülkiyet olmasına takıldı. Önerge konunun hukuksal boyutunun değerlendirilmesinin ardından yeniden meclis gündemine getirilecek.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in kronik sorunlarından biri haline gelen ve İzmir’in Çernobili olarak alınan arazide normalin 2791 kat radyasyon çıkmasının ardından Gaziemir Belediyesi öncülüğünde radyoaktif kirliliğin yok edilmesi için çalışma başlatılmıştı.

Bir dönem “Duran Adam” eylemlerinin yapılmasının ardından radyasyonun kente ve halk sağlığına etkilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından araştırılması amacıyla Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, Necati Kırmaz, İzel Zenginobuz Derinsu, İbrahim Özkara tarafından önerge verilmişti. 

İmar ve Bayındırlık Komisyonu tarafından onaylanan önerge, Çevre ve Sağlık-Deprem ve Afet Komisyonu’na takıldı. Komisyon, alanın özel mülkiyet olması dolayısıyla hukuki boyutunun değerlendirilmesinin ardından karar verilmesi gerektiğini belirledi.