GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
28 Kasım 2017 Salı 13:35

İzmir'in cennet köşesine taş ocağı... Bu kez avukat çıktı!

İzmir’in turizm bölgesi Yarımada’nın Urla İlçesi’nde yeni bir taş ocağı daha ortaya çıktı. Geçtiğimiz günlerde bölge halkının eylem yaptığı Gülbahçe’ye komşu Balıklıova’da yeni bir ruhsat verildi. Ruhsatı ise Avukat Uğur Burak Duru aldı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Urla İlçesi Gülbahçe sınırlarında Yüksek Teknoloji Üniversitesi’ne tahsisli araziler içinde izin verilen taş ocağına karşı halkın tepkisi devam ederken yeni bir taş ocağı daha ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Urla Balıklıova’da II (a) Grubu Kalker Ocağı ve Kırma-Eleme Tesisi için ÇED sürecini başlattı.

Urla Balıklıova’da bakanlığın maden ruhsatı verdiği isim ise Avukat Uğur Burak Duru çıktı. Bakanlığın ruhsat verdiği adres Çiğli’de görünürken,  kurumlarla ilişkide yürütülecek işleri yapmak üzere anlaşma yapılan danışman firmayla noter sözleşmesinde ise avukatlık ofisiyle aynı adresin olması dikkat çekti.

ÇED dosyasına göre 66 hektarlık alanın 18 hektarlık bölümünde çalışma yapacak olan Duru’nun izin aldığı arazi orman sınırlarında yer alıyor. Kısmen "Nitelikli Doğal Koruma Alanı", kısmen "Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı” olarak görülen alanda kurulacak ocakta çıkartılacak malzeme buradaki kırma eleme tesisinde boyutlandırılarak piyasaya satılacak. 

HERKES KARŞI ÇIKMIŞTI
Öte yandan geçtiğimiz günlerde Urla'nın Balıklıova'yı sınır yerleşim yeri Gülbahçe'de açılacak taş ocağı için bölge halkı yürüyüş düzenlemişti. Belediye Başkanı Sibel Uyar, Milletvekili Musa Çam ve Özcan Purçu ile CHP YDK Üyesi Avukat Şehrazat Mercan'ın da katıldığı şenlikte taş ocaklarına karşı yöresel ürünler şenliği gerçekleştirilmişti.