GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
İnşaat/Emlak
24 Mart 2021 Çarşamba 10:55

İzmir'in cennet köşesi için 'statü' değişikliği hamlesi!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, İzmir’in Dikili ilçesi sınırları içerisinde yer alan ve '2'nci Grup Doğal Sit Alanı' olan bölgeyi 'Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak tescillenmesine karar verildi.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - 2014 yılında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından başlatılan "İzmir ve Manisa İlleri Doğal Sit Alanlarının Ekolojik Temelli Bilimsel Araştırma Projesi" kapsamında "Hizmet Alımı İşi" gereğince yapılan incelemeler sonuçlandı.

Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü ise Dikili ilçesi sınırlarının bir kısmını kapsayan ve 2'nci Grup'ta yer alan Doğal Sit Alanları'nın yeni statülerinin kabul edilmesini yönünde talebini bakanlığa iletti.

Alan için hazırlanan kapsamlı dosyada İzmir 2 No’lu Tabiat Varlıklarını Koruma Komisyonu, belirlenen iki parselin verdiği karar doğrultusunda, alanların 'Doğal-Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı' olarak kabul edilmesi ve tapu kütüğüne 'Doğal-Sit Nitelikli Doğal Koruma Alanı' şerhlerinin düşürülmesi talebinde bulundu.

1 AY ASKIDA KALCAK
Bölgenin Doğal Sit- Nitelikli Doğal Koruma Alanı tescili, 23 Mart tarihinden itibaren bir ay boyunca İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü internet sayfasından duyurulacağı ve İzmir Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Ek Bina zemin kat ilan panosunda askıya çıkartılacağı da yayımlanan metinde yer aldı.