GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
12 Haziran 2024 Çarşamba 17:11

İzmir'in bir lezzeti daha tescillendi!

Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan’ın, seçim öncesinde verdiği söz, yöresel ürünlerin tesciline Karaburun Kopanisti Peyniri’nin eklenmesiyle gerçekleşti. Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, “Talan etmek istedikleri Yarımada’nın bu zenginliğini görmeyenler, aklını peynir ekmekle yiyenler” diyerek, marka tescilinden gurur duyduklarını vurguladı; kararlılıkla arının, keçinin ve zeytinin yanında olacaklarını söyledi.

İzmir Karaburun’da; ilçenin geçmişinden bugüne taşınan lezzet miraslarından ‘Karaburun Kopanisti Peyniri’, Karaburun Furma Zeytini ardından bölgenin ikinci marka tescilli ürünü oldu. Karaburun’da; ilçenin yerel ürünlerinden birisi olan ve özellikle hayvancılığın yoğun olarak yapıldığı ve uygun yer seçimi yapılmayan RES-GES projelerinin müellifi enerji firmalarının da gözünü diktiği Yayla Mahallesi’nde üretimine daha çok rastlanılan Kopanisti Peyniri, Karaburun Belediyesi’nin keçi çobanlığını destekleyen alım garantili çalışması sonucu, keçi sütü üretiminin artmasıyla iç piyasada da en çok aranan süt ürünlerinden biri oldu.

ÇOBANLIK DESTEKLENDİ, KEÇİLERİN SÜT VERİMİ ARTTI!
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, seçim öncesinde 19 Mart’ta Karaburun Furma Zeytini tescillendiğinde Karaburunlu hemşerilerine verdiği bir sözü yerine getirmiş oldu. 

Başkan Erdoğan, “Çok kısa bir zamanda Karaburun Kopanisti Peynirimizin de marka tescilini alacağız, demiştik. Bölgemizin ve yerel ürünlerimizin üzerine düşerek, Karaburun’u marka haline getireceğimizin bir göstergesine daha beraber tanıklık ediyoruz. (Mimas Bel Kopanisti Peyniri) ismiyle tescillediğimiz Karaburun Kopanisti Peyniri, mera ve zeytinlikleri talan edilmek istenen Yarımadamızın eşsiz gastronomi zenginliğinin de perçinlenmesi anlamına geliyor. İşte Karaburun’un Kara Keçileri böyle kazanıyor, Yarımada böyle başarıyor” dedi.

YAYLA MAHALLESİ’NDE ÜRETİMİ DAHA YOĞUN
Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediyesi ve Belediye Şirketi MimasBel A.Ş.’nin destekleriyle yerel ürünlere karşı gösterilen girişimlerin sonuçlarını olumlu bir şekilde aldıklarını vurguladı. Başkan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karaburun Belediyesi’nin şirketi MimasBel A.Ş. olarak Mimas Bel Kopanisti Peyniri ismiyle ikinci marka tescilimizi de Karaburun’a kazandırdık. Yakın zamanda Kopanisti Peynirimizin coğrafi işaretlemesi için de yürüttüğümüz çalışmalar sonlanacak ve Karaburun’un ilk coğrafi işaretli ürünü olmaya hak kazanacak.”

YARIMADA’NIN DOĞASINA SAHİP ÇIKMA MÜCADELESİ
Alınan ikinci marka tescili için Yarımada’nın doğasına, değerlerine, yerel ürünlerine, zenginliklerine sahip çıkmanın ve aynı zamanda gelecek nesillere taşımanın mücadelesinde bir altın madalya daha kazanıldığı değerlendirmesini yapan Başkan Erdoğan, MimasBel A.Ş. bünyesinde marka tescili ve coğrafi işaretleme koordinasyonunu sağlayan Melih Uysal’a teşekkür ederek, “Yakın zamanda coğrafi işaret de Karaburun’a kazandırılarak, Yarımadamız tarım ve hayvancılık değerlerine sahip çıkmaktan asla vazgeçilmeyecek bir yaşam alanı olacağını kanıtlayacak” diye konuştu.