GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
11 Şubat 2017 Cumartesi 17:49

İzmir’in başkanları deprem bölgesinde!

Kıyı Ege Belediyeler Birliği, Çanakkale’de meydana gelen deprem için bölgeye gitti. Birlik başkanları vatandaşlarla bir araya gelirken, yardıma ihtiyaç duyulması halinde gerekeni yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

EGEDESONSÖZ - Kıyı Ege Belediyeler Birliği Çanakkale’de meydana gelen deprem için bölgeye gitti.

Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem Dairesi'nin tespitine göre, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde 5 büyüklüğündeki deprem,  köylerde yaşayan vatandaşlarda büyük panik yaratmıştı.

Sarsıntının 7,01 kilometre derinlikte oluştuğu belirlenirken bölgedeki ekipler sarsıntı nedeniyle herhangi bir yıkım oluşup oluşmadığını tespit için harekete geçmişti.

Ayrıca hafta içinden itibaren iki tanesinin büyüklüğü 5,3 olan 400'den fazla sarsıntının meydana geldiği bölgeye Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Narlıdere Belediye Başkanı Abdül Batur, Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ giderek ziyaret gerçekleştirdi.

İzmirli başkanlar Ayvacık, Yukarıköy ve diğer köylerdeki vatandaşlarla bir araya geldi. Başkanlar bölge insanına geçmiş olsun dileklerini iletirken yardıma ihtiyaç duyulduğu takdirde gerekeni yapacaklarını ifade etti.