GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
26 Mart 2024 Salı 14:07

İzmir’in akciğerlerinde yer alıyordu… GS’nin eski başkanından kapasite artışı hamlesi!

Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat’ın ortağı olduğu Meltem Enerji, rüzgar enerji santralinin kapasitesini artırmak için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan izin istedi.

EGEDESONSÖZ – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan aldığı izinle İzmir-Manisa sınırındaki bölgede Ege Rüzgar Enerji Santrali’ni diken Meltem Enerji kapasite artışı için harekete geçti.

Bakanlığa başvuran şirket, 6 türbin sayısını 14 türbine, gücünü ise 15.2 MWm/13 MWe’den 39,2 MWm/37 MWe’ye çıkarmak için ÇED başvurusunda bulundu. Şirket ayrıca 20 MWe / 20 MWh gücünde enerji depolama tesisi de kurmayı planlıyor.

Bakanlık proje ile ilgili çevresel etki değerlendirme süreci başlattı.

ÇED sahası İzmir-Manisa 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı’na göre “Orman” vasfında alanda kalıyor. ÇED sahası kızılcan, ceviz ve ardıç ağaçları ile kaplı. Spil Dağı Milli Parkı’na da dört kilometre uzaklıkta kalıyor.



ORTAKLARI KİMLER?
Başvuruyu bulunan enerji şirketinin ortakları arasında Polat Holding’in sahibi Galatasaray’ın eski başkanlarından Adnan Polat da yer alıyor. Şirketin hisselerinin bir kısmı Gürtaş Tarım’a satılmıştı.