GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
26 Eylül 2018 Çarşamba 12:23

İzmir'in AK Partili eski vekilinden flaş çıkış: Olursam Büyükşehir’e aday olurum!

Yerel seçimlerde Menderes’ten aday olacağı iddia edilen İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık, “Bu parti bana uzun yıllar hizmet etme şerefini verdi. Yerel seçimlerde adaylık talebim yok. Eğer karar verirsem Büyükşehir Belediyesi’ne aday olurum” dedi.

EGEDESONSÖZ- Türkiye’de siyasi partiler rotayı iyice 2019 yerel seçimlerine çevirdi. Sürecin İzmir açısından yoğun geçmesi beklenirken aday adaylıkları noktasında kulislerde hareketlenmeler başladı.

AK Parti’de, İzmir Büyükşehir Belediyesi için çok önemli isimler ön plana çıkıyor. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, İzmir eski Milletvekili olan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ, İzmir Milletvekili Atilla Kaya, İzmir İl Başkanı Aydın Şengül ve parti dışı bir formül olarak masada seçenekler arasında duran İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener isimleri adaylık noktasında dillendiriliyor.

Ayrıca ilçelerde de hareketlilik sürüyor. 2014 yılındaki seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi’nden (CHP) alınan Menderes’te kulisler çalkalanmaya başladı. Konumu zaman zaman tartışılan mevcut Belediye Başkanı Bülent Soylu’nun yeniden aday olarak sahaya sürülmesine kesin gözüyle bakılıyor. Fakat parti içinden bazı isimlerin de adı kulislerde konuşuluyor.

OLURSAM BÜYÜKŞEHİR’E ADAY OLURUM!
Menderes’te adaylık noktasında ismi telaffuz edilen İzmir eski Milletvekili Ali Aşlık, Egedesonsöz’e konuştu ve flaş bir çıkışa imza attı. Eski Vekil Aşlık, “Ben şu anda Menderes Belediyesi Başkan Adaylığı gibi bir şey düşünmüyorum. Bir yere aday olmak gibi bir derdim yok. Eğer aday olmaya karar verirsem İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olurum. Bu parti bana uzun yıllar hizmet etme şerefini verdi. İl başkanlığı, milletvekilliği görevlerinde bulundum. Yeni döneme ilişkin yerel seçimlerde bir talebim yok. Aday olmayı düşünmüyorum. Eğer karar verirsem Büyükşehir Belediyesi’ne aday olurum” ifadelerini kullandı.