GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
22 Kasım 2023 Çarşamba 13:35

İzmir’in 5 yıldızlı tenis kulübü yola çıktı

İzmir’in en büyük Tenis Merkezi Narlıdere’de kuruluyor. Narlıdere Belediyesi tarafından hizmete sunulacak olan 155 milyon TL’lik projenin temel atma töreni gerçekleştirildi.

Yunus KAYA/EGEDESONSÖZ- İzmir’in en büyük Tenis Kulübü Merkezi, Narlıdere’nin Sahilevleri Mahallesinde kuruluyor.

Tesis için yapılan temel atma törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Narlıdere Belediye başkanı Ali Engin, Narlıdere Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Sahilevleri Mahalle Muhtarı İsmail Yetim, Sivil toplum Örgütleri ve mahalle sakinleri katıldı.

“İZMİR TENİSİN MERKEZİ OLACAK”
Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, tesisin tahsisini kendileri tarafından yapıldığını belirterek “Bu tesis İzmir'in en kapsamlı tenis merkezi ve spor salonlarından biri olacak. Ulusal ve uluslararası birçok organizasyona ev sahipliği yapacağız. İzmir’de tenis sporunun tabana yayılması ve lisanslı sporcu sayısının artırılmasını mümkün kılacak Narlıdere Tenis Kulübü sayesinde İzmir’den, ülkemizin tenis altyapısına da önemli katkı vermiş olacağız. Tesisin Avrupa’nın en genç ülkesi konumundaki Türkiye’nin her branşta olduğu gibi teniste de uluslararası başarı elde edecek sporcuları yetiştireceğine inanıyorum” diye konuştu.

“İZMİR, TÜRKİYE’YE İLK KEZ AVRUPA GENÇLİK BAŞKENTİ UNVANINI KAZANDIRACAK”
Dört buçuk yıl önce İzmir'i sporun merkezlerinden biri haline getireceklerinin sözünü verdiklerini hatırlatan Başkan Soyer, “İzmir pek çok spor dalında, dünya ve Avrupa şampiyonalarını ağırladı. Ülkemiz ve dünyanın bilinen markalarından biri olacağını düşündüğümüz Maraton İzmir, dünyanın önemli sporcularının İzmir'e gelip koştuğu bir maraton haline geldi. Ayrıca Büyükşehir Belediyemizin spor tesislerinde voleybol, basketbol, koşu, bisiklet, hentbol, futbol gibi muhtelif branşlarda, Türkiye ve dünyanın önemli turnuvalarını yaptık. U20 Plaj Voleybolu Avrupa Şampiyonası Finalleri, FIBA 18 Yaş Altı Erkekler Avrupa Basketbol Şampiyonası, Uluslararası İzmir Cup Erkekler, U12 Futbol Turnuvası ve Avrupa Kadınlar U16 Basketbol Şampiyonası bunlardan sadece birkaç tanesi. Dilerim ki bir hafta sonra bugün, İzmir’de gençlik ve spor alanında yaptığımız tüm çalışmalar Avrupa Gençlik Başkenti ödülünü almamızla taçlanacak. İzmir Türkiye’ye ilk kez Avrupa Gençlik Başkenti unvanını kazandıracak” dedi.

ENGİN’DEN TEŞEKKÜR VE EK BÜTÇE RİCASI
Narlıdere Belediye Başkanı Ali Engin ise, “5 yıldır birlikte çalıştığımız Büyükşehir Belediye Başkanımıza Narlıderemize yaptığı hizmetlerden dolayı, bu güzel tesisin arazinin tahsisinde yardımcı olduğu için ve bizimle iş birliği yaptığı için çok teşekkür ediyorum. Büyükşehir Belediye Başkanımızdan yatırımları hızlandırmak için ek bütçe bekliyoruz. Bizler kamu görevi yapıyoruz. Amacımız halka hizmet. Sorumluluk alanımızdaki görevleri hakkıyla yapabilmek istiyoruz” dedi.

TESİSTE NELER VAR?
Narlıdere Sahilevleri’nde hayata geçecek olan Tenis Kulübünde 4 tenis kortu, yüzme havuzu, çocuk oyun alanı, sporcu dinlenme odaları, restoran, kafe, fitness salonu, sauna-hamam ve oyun salonundan oluşacak tesise 155 milyon TL’lik yatırım bütçesi ayrıldı. Yap-işlet-devret modeliyle 6 bin metre kapalı ve 2 bin 500 metre açık rekreasyon alanıyla İzmir’de tenisin ve sporun yeni merkezi olacak tesisin spor organizasyonlarına ev sahipliği yapması ve kentin tanıtımına büyük katkı sunması hedefleniyor.