GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
17 Eylül 2020 Perşembe 16:55

İzmir için radikal karar! Kordon trafiğe kapatılıyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, kent içi ulaşım ile ilgili radikal adımlar atacaklarını açıkladı. Yaygel, “Bornova Sokağı yıl sonuna kadar araçlara kapatılacak. Kordon için de aynı şeyi düşünüyoruz.  Kent merkezine otomobilin girmesini istemiyoruz. İzmirlilerin bisiklete yönelmesini hedefliyoruz” dedi.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Mert Yaygel, Radyo Trafik İzmir canlı yayında kent içi ulaşıma dair değerlendirmelerde bulundu. Yaygel, kent içi ulaşımda toplu ulaşımın ve bisiklet kullanımının önemine değindi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Alsancak bölgesinde yapılacak çalışmalara değinen Yaygel, 22 Eylül tarihine “Otomobilsiz Kent Günü” kapsamında Kordon’u trafiğe kapatacaklarını söyledi. Yaygel, “Bu sene yapacağımız etkinlikle araçsız bir Kordon’un nasıl olacağını insanlara yaşatmaya çalışacağız. Bornova Sokağı yıl sonuna kadar araçlara kapatılacak. Kordon için de aynı şeyi düşünüyoruz. Toplu ulaşım ağımızı genişletiyoruz. Kent merkezine otomobilin girmesini istemiyoruz. İzmirlilerin bisiklete yönelmesini hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.  

Bisiklet kullanımının yaygınlaşmasının kent içi ulaşımı oldukça rahatlatacağını belirten Yaygel, “Türkiye’de bir ilk olan Bisiklet ve Yaya Erişimi Planlama Müdürlüğümüz şehir plancılarından oluşan 12 kişi ile hizmet veriyor. Yarış halinde olduğumuz illerden bir adım öndeyiz.” şeklinde konuştu.