GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
22 Kasım 2022 Salı 15:38

İzmir için kuvvetli sağanak ve fırtına uyarısı!

Ege Denizi'nde yarın günün ilk saatlerinden itibaren fırtınanın etkili olmasının beklendiği bildirildi. Deniz ulaşımındaki aksama gibi durumlara karşı denizciler ve vatandaşlar uyarıldı. İzmir'de ise gece saatlerinden itibaren kent genelinde kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji 2. Bölge Müdürlüğü Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamaya göre, Ege Denizi’nin kuzeyinde (Çanakkale - Çeşme arası) yarın günün ilk saatlerden itibaren; güneyinde ise (Çeşme - Bodrum arası) öğle saatlerinden itibaren fırtınalı havanın etkili olmasının beklendiği duyuruldu.

Fırtınanın güney yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/sa) fırtına şeklinde eseceği, akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesinin beklendiği belirtildi. Fırtına nedeniyle meydana gelebilecek deniz ulaşımındaki aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği vurgulanarak, denizciler ve vatandaşların dikkatli, tedbirli olmaları istendi.

GÖKGÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK YAĞIŞ GELİYOR
Ayrıca Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan verilere göre; İzmir'in merkez ilçeleride bu geceden itibaren gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yapıldı. Gök gürültülü sağanak yağış uyarısı İzmir'in sadece merkez ilçelerinde değil bütün ilçelerinde etkili olacağı ifade edildi.

Yağışların geceden itibaren başlayıp bütün gün olacağı tahmin ediliyor. İzmir Hava Durumu adlı sosyal medya hesabı ise "Bölgelerimizde yarın sağlam yağış alacak" ifadeleriyle vatandaşları uyardı.

(DHA - Haber Merkezi)