GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
24 Eylül 2016 Cumartesi 16:04

İzmir için kritik gün: Ve ‘Yeni Kültürpark’ kurul gündeminde!

Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan Kültürpark Projesi 27 Eylül Salı günü İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu gündemine alındı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ihtisas fuarlarını Gaziemir’de yapılan Fuar İzmir’e almasının ardından üniversite öğretim üyeleri, meslek odası temsilcileri, sivil toplum örgütleri temsilcilerinin katıldığı ortak akıl toplantılarıyla görüşleri alarak hazırladığı Kültürpark Projesi geride kalan Mayıs ayında görücüye çıktı.

Sosyal medyada örgütlenen ‘Kültürparkıma dokunma’ platformu projeye yönelik eleştirilerini kamuoyuyla paylaşırken, alanda yıkılacak tesislerin yerine yeni tesis yapılmaması, ticaretin öne çıkarılmaması, doğal yeşil alan örgüsünün bozulmaması gibi konuları gündeme getirdi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu süreçte platformun eleştirilerine tek tek yanıt verirken, alanda hiçbir ağacın kesilmeyeceğini açıkladı. Büyükşehir Belediyesi de projeyi İzmir Enternasyonal Fuarı kapsamında eski Pakistan Pavyonu'nda görsel meteryallerin de yer aldığı sergiyle İzmirlilerin beğenisine sundu. Sergi İEF'den sonra da açık kaldı.

Proje İzmirlilerden büyük beğeni alırken, muhalifler de eleştirilerini sürdürdü ve ‘Yeni Kültürpark’ için en önemli dönemeçlerden biri geldi-çattı.

Doğal ve tarihi sit kararları bulunan Kültürpark’ta en kritik kararlardan biri İzmir 1 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'nun kararı olacak.

Hürriyet’te yer alan habere göre Koruma Kurulu projeyi 27 Eylül Salı günü yapacağı toplantının gündemine aldı. Kurul, projeyi onaylarsa yapılmasının önünde yasal engel kalmayacak. Onaylamazsa, kabul etmediği bölümler ya revize edilecek ya da projeden vazgeçilebilecek.