GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Ocak 2021 Pazar 13:56

İzmir için de projeleri vardı... Ünlü mimar hayatını kaybetti!

İzmir için birçok proje çizen ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Merkezi'nin mimarı olan Ahmet Vefik Alp, hayatını kaybetti.

EGEDESONSÖZ / MHP camiasının tanınmış isimlerinden ünlü mimar Ahmet Vefik Alp hayatını kaybetti. MHP Genel Merkezi'nin de mimarı olan Ahmet Vefik Alp, Alparslan Türkeş'in danışmanlığını yapmış ve Ozan Arif’in anıt mezarlarını tasarlayan isimdi. Alp ayrıca İzmir'in 'Körfez geçiş projesi' ve 'Taç İzmir' projelerini çizmiş ancak çizilen projeler hayata geçirilmemişti.

"TAÇ İZMİR"
Mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp ve ekibinin bir özel yatırımcı için Basmane, Gaziler Caddesi eski Kulüp Sineması binasının arsası için tasarladığı yedi yıldızlı Otel ve Kongre Merkezi ‘Taç Izmir’ projesinin gerçekleşebilmesi için yüksek katlı yapı öneren imar plan tadilatı önerisi İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından reddedilmiş ve proje hayata geçirilmemişti.

"İZMİR KÖRFEZ GEÇİŞ PROJESİ"
İzmir Oto-Ray Körfez Projesi'ni de tasarlayan Ahmet Vefik Alp, tasarladığı köprü ile İzmir'in iki yakasını bağlanmasını tasarlanmış ancak proje hayata geçirilememişti.