GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
12 Temmuz 2024 Cuma 19:00

İzmir'i sağanak vurdu!

İzmir kent merkezinde etkili olan sağanak hayatı olumsuz etkiledi.

Konak, Bornova ve Bayraklı ilçelerinde etkili olan şiddetli yağış sonrası yollarda su birikintileri oluştu.

Yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşlar ıslanmaktan kurtulamadı.

Bazı vatandaşlar ise kapalı alanlarda yağışın geçmesini bekledi.

Trafik yoğunluğunun oluştuğu kentte araçlar su birikintileri nedeniyle ilerlemekte zorlandı.

Özellikle Kordon Boyu'nda şiddetli rüzgarın da etkisiyle vatandaşlar sığınacak yer aradı.

SAĞANAK ULAŞIMI DA VURDU
Sağanak yağış nedeniyle İZBAN, Metro ve Tramvay hattına ağaç devrildi. Devrilen ağaç nedeniyle seferler geçici süreyle durduruldu. 

Tramİzmir'den yapılan açıklamada, "Olumsuz hava koşulları sebebiyle Atatürk Spor Salonu ile Fahrettin Altay durakları arasında işletim yapılabilmekte olup, Halkapınar-Atatürk Spor Salonu arasında ulaşım ESHOT desteği ile sağlanmaktadır" denildi. 

İzmir Metro'dan yapılan açıklamada ise, "Güzergahımızda devrilen ağaç sebebiyle seferlerimiz Sanayi - Evka 3  ile Sanayi- Halkapınar istasyonları arasında parçalı işletim yapılmakta olup, Sanayi-Halkapınar istasyonları arasında 119 numaralı ESHOT otobüsü desteği ile ulaşım sağlanmaktadır" denildi. 

İZBAN'dan yapılan açıklamada ise şu ifadeler kullanıldı:

Şiddetli fırtınadan devrilen bir ağaç, hatta zarar verdiği için seferlerimiz olumsuz etkilendi. Şu anda Şemikler-Turan arasında tek hat üzerinden işletme yapabiliyoruz. Ağacın kaldırılmasına yönelik çalışmalar başlatıldı.

Arabalı Vapur ve Yolcu Gemisi seferlerinin iptal edildiğini duyuran İZDENİZ'den yapılan açıklamada, "Olumsuz hava ve deniz koşulları sebebiyle Arabalı Vapur ve Yolcu Gemisi seferleri saat 19.30 itibariyle iptal edilmiştir" denildi.  (HABER MERKEZİ- AA)