GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Kasım 2016 Çarşamba 10:12

İzmir’i önce lodos sonra sağanak vurdu!

Şiddetli lodos kentte deniz ulaşımına engel olurken, ağaçların da devrilmesine yol açtı. Akşam saatlerinde ise bu kez aniden bastıran sağanak yağış yaşamı felç etti. Şiddetli yağmur cadde ve sokakları göle döndürdü.

EGEDESONSÖZ – Kasım ayını mevsim normallerinin üzerinde sıcaklıklarla bahar havasında açan İzmir kabus gibi bir gün yaşadı.

Kentte önce gündüz bölümünde şiddetli lodos etkili oldu. Kuzey Ege başta olmak üzere bölgenin dört bir yanında yaşamı zora sokan lodos İzmir’i de vurdu! Lodos nedeniyle deniz ulaşımı kesintiye uğrarken, ağaçları deviren rüzgar hasara da yol açtı.

İZDENİZ gün içinde seferleri iki kez geçici olarak iptal etmek zorunda kaldı. İzmir’de vapur seferleri önce saat 10.30 ile 11.30 arasında iptal edildi, ardından saat 15.20 itibariyle yeniden durduruldu.

Kentte lodos nedeniyle ağaçlar da devrilirken park halindeki araçlar hasar gördü.

AVM'NİN ÇATI MALZEMESİ YERİNDEN ÇIKTI 
Karşıyaka'nın Mavişehir semtindeki bir alışveriş merkezinin plastik çatı malzemesi fırtına nedeniyle yerinden sökülerek, alışveriş merkezinin bahçesine düştü. 

İzmir şiddetli fırtına sonrası bu kez akşam saatlerinde aniden bastıran sağanak yağışla yüz yüze kaldı. Bardaktan boşanırcasına yağan yağmur kısa sürede cadde ve sokakları göle çevirdi. Vatandaşlar ve sürücüler eve dönüş yolunda büyük zorluklar yaşadı.

Basmane, Üçkuyular ve Talatpaşa Bulvarı gibi trafiğin yoğun olduğu bölgelerinde tıkanan su giderleri ile rögar kapakları nedeniyle araçlar yolda kaldı. Sürücüler, yolda kalan araçlarını kendi çabalarıyla kurtarmaya çalıştı.

Bazı vatandaşlar sağanak nedeniyle otobüs duraklarına sığındı, bazıları yaya geçitlerinden ayakkabılarını çıkararak ya da arkadaşını sırtına alarak yolun karşısına geçirdi. Esnaf ise iş yerini su basmaması için tedbirler aldı.

Büyükşehir Belediyesi itfaiye ekipleri bazı noktalarda önlem alırken, İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi ekipleri de trafiğin yoğun olduğu noktalarda ulaşımda aksama yaşanmaması için sürücüleri yönlendirdi.

PAZARTESİYE KADAR YAĞIŞ VAR!
Meteorolojiden alınan bilgilere göre kentte Pazar gününe kadar aralıksız yağış var… En yüksek sıcaklıklar ise 21 ila 23 derece arasında seyredecek. Güneş İzmir’de yüzünü Pazartesi günü gösterecek. (Haber servisi, AA)