GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Haziran 2020 Çarşamba 09:14

İzmir’i karıştıran olayda flaş iddia: Virüsün kaynağı dolmuşçu çıktı!

Sağlık Bakanlığı Menderes’in Küner Köyü’nde koronavirüs sebebiyle kısıtlama uygulamasına karar verdi. Köyde ikameti olmayanların girişinin durdurulduğu ve köyden 50 kişinin koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Virüsün kaynağının bir dolmuş şoförü olduğu açıklandı.

EGEDESONSÖZ- İzmir’in Menderes İlçesi’ne bağlı Küner Köyü için flaş bir karar alındı. Koronavirüs salgını nedeniyle alınan önlemler kapsamında köy için “kısıtlama” uygulamasına geçildi. İzmir’de ilk kez bir mahalle ve köy için alınan kararın doğrudan Sağlık Bakanlığı insiyatifiyle gerçekleştirildiği öğrenildi. 

Yaklaşık 2600 nüfusu olan köyde uygulanacak kısıtlama kararının vaka artış seviyesi ve hızındaki dikkat çeken değişiklik sonucu alındığı belirtildi.

KÖYDEN İLK GÖRÜNTÜLER

KÖYE İKAMET ETMEYEN GİREMİYOR
Köyde yaşayan 50 kişinin koronavirüs sebebiyle hastaneye kaldırıldığı ve köyde ikameti olmayanların girişlerinin yasaklandığı bildirildi. Bugün ise köyde yaşayan vatandaşlara test yapılacağı öğrenildi. Köyde ayrıca hayvan alım-satımı da yasaklandı.

MİNİBÜS ODASI: KÖYDE 150-200 HAT SAHİBİ VAR

MİNİBÜS VE TAKSİ BAŞKENTİ
Köy, aynı zamanda İzmir şehir içi ulaşımında çalışan minibüs ve taksi sahibi kişilere ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Köyde hemen her kişinin şehir merkezinde çalışan taksi veya dolmuş hattı bulunuyor. Bazı köylülerin plaka sayısı 10’a kadar çıkıyor. 

MUHTAR AÇIKLADI: VİRÜSÜN KAYNAĞI DOLMUŞ ŞOFÖRÜ
Diğer yandan koronavirüs salgınının kaynağının, bir dolmuşçu esnafı olduğu ortaya çıktı. Muhtar Harun Aydın, test sonucu pozitif çıkan herkesin hastanelere kaldırıldığını açıkladı. 50 yaş üstünde olup da kronik hastalığı bulunan vatandaşlara da sağlık çalışanları tarafından test uygulandığını belirten Muhtar Aydın, Egedesonsöz’e şu açıklamayı yaptı:

“Mahallemiz karantina altında değil. Girişler kontrollü yapılıyor, çıkışlar da öyle. Bugün saat 16.00’dan sonra, mahallemizdeki tüm dolmuşçu, taksici arkadaşlarımız da testten geçirilecek. Test sonucu negatif çıkan arkadaşlar, işlerinin başına dönebilecek. Dolmuşlar, şehir içinde seferlerine devam ediyor. Mahallemizden olmayan şoför arkadaşlar, seferlerini sürdürüyor”

Muhtar Harun Aydın, salgının nasıl tespit edildiği yönündeki sorumuza şu yanıtı verdi: “Dolmuşçu bir arkadaşımız rahatsızlanıyor, ateşi çıkıyor. Gaziemir Nevvar Salih İşgören Devlet Hastanesi’ne götürülüyor. Daha sonra arkadaşın koronavirüse yakalandığı tespit ediliyor. Yani, salgının kaynağı dolmuşçu bir arkadaşımız.”

ANIK: SÜREKLİ DENETİMDEYİZ
İzmir Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Celil Anık da Küner mahallesindeki salgınla ilgili konuştu. Anık, şu bilgileri verdi: “Küner’de, 150 civarı taksi plakası sahibi var. Bunların çoğu, Menderes ve Gaziemir’de ikamet ediyor. Köyde oturanların sayısı çok az. Vakadan en çok etkilenenler, köylüler. Taksici esnafı olup da köyden gidip gelen kişi sayısı çok az. Künerliler, genelde plaka sahibi kişilerdir. Biz de oda olarak zaten sürekli denetim halindeyiz. Yetkililerle koordineli bir şekilde çalışıyoruz.”