GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
10 Aralık 2018 Pazartesi 08:53

İzmir'i grev vurdu: Trafik felç!

İZBAN’daki toplu sözleşmede uzlaşma çıkmaması nedeniyle işçiler bugün greve gitti. Kent ulaşımının can damarı olan İZBAN’ın çalışmaması nedeniyle trafik oldukça yoğun.

EGEDESONSÖZ- Büyükşehir Belediyesi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’nın yüzde 50’şer ortaklığı olan İZBAN’da sendika ile devam eden toplu iş görüşmesi uzlaşma çıkmaması nedeniyle tıkandı. Yaşanan grev nedneiyle kent trafiğinde yoğunluklar yaşanmaya başladı.

İZBAN’ın kepenk indirmesi sebebiyle vatandaşlar bu durumdan olumsuz etkileniyor. İş ve okul saati olması sebebiyle Konak, Buca, Karşıyaka, Altınyol, Aliağa, Menemen, Yeşildere, Gaziemir bölgelerinde trafik yoğunluğu yaşanıyor.

Bazı bölgelerde vatandaşlar toplu taşıma araçlarından inerek yürümeyi tercih etti. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin aldığı önlemler sayesinde trafik sabah yoğunluğunun da azalmasıyla rahatlamaya başladı. Otobüs ve metro ve vapur seferleri greve göre ayarlanırken Büyükşehir Belediyesi'nn ulaşım birimleri teyakkuza geçti. Genel Sekreter Buğra Gökçe'de konu ile yetkili bürokratlar ile birlikte mesai İZUM'da başladı.

- İZMİR'DE GREV GÜNÜ: İZBAN KEPENK İNDİRDİ!