GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yaşam
19 Haziran 2021 Cumartesi 23:59

İzmir’i buluşturan nikah

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin kardeşi Beyza Gökçe ve Mahmut Karadağ çiftinin nikahı İzmirlileri buluşturdu.

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Buğra Gökçe’nin kız kardeşi Beyza Gökçe ve Mahmut Karadağ’ın nikahı İzmirlileri buluşturdu. Tarihi Havagazı Fabrikası’nda gerçekleştirilen törende nikahı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Gaziantep’te belediye başkanları toplantısında olduğu için Başkanvekili Mustafa Özuslu kıydı. Çiftin nikah şahitliğini ise CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İzmir Büyüşehir Belediyesi eski Başkanı Aziz Kocağlu, Başkan Soyer’in eşi Neptün Soyer, Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık yaptı.

Başkanvekili Özuslu nikah töreninde çiftlere mikrofonu uzatınca ikisi de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesine atfen, “1923 kere evet” dedi.

Başkanvekili Özuslu, “Sevgi ve saygı çerçevesinde bir hayat diliyorum. Onurlu ve zor bir kurum olan evlilik dayanışma ile yürütülür. Bundan sonra kendi öykü ve geleceğinizi kuracaksınız. Başarılar ve mutluluklar diliyorum” diye konuştu.

15 yıl boyunca nikah kıydığını ve cüzdanı hep hanımefendilere verdiğini belirten Aziz Kocaoğlu ise, “Yine cüzdanı hanımefendiye vereceğim. Size mutluluklar diliyorum” dedi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç ise, “Cumhuriyetin kazanımları olan nikahta bile evet derken mesaj veren çiftimize mutluluklar diliyorum. Bu kadar anlamlı rakamlardan sonra biz de ‘128 milyar dolar nerede’ desek mi acaba diye düşündük” ifadelerini kullandı.

Ankara Çankaya eski Belediye Başkanı Bülent Tanık da kan bağı olmayan ama evlatları gibi sevdiği Gökçe ailesinin fertlerine mutluluklar diledi. Tanık, “İnsanın hayatta öz evlattan daha sıcak yakınları olabilir. Benden olmayan ama oğlum gibi sevdiğim insanlar ve onun kardeşine mutluluklar dilerim” dedi.

Başkan Soyer’in eşi Neptün Soyer de, “Cüzdanı hanımefendiye sizleri de birbirinize emanet ediyoruz” diye konuştu.

Nikah törenine CHP İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Elazığ Milletvekili Gürsel Erol, Ankara Milletvekili Nihat Yeşil, PM Üyeleri Rıfat Nalbantoğlu, Umut Akdoğan, Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, Bornova önceki dönem Belediye Başkanı Olgun Atila, partililer, belediye bürokratları ve çok sayıda eski yeni siyasetçi katıldı.