GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
21 Şubat 2016 Pazar 12:33

İzmir gökyüzünde şehitlere saygı!

Gündoğdu Meydanı'nda tandem paramotor paraşüt ile havalanan pilot İsmet Melik Turhan ve Hüseyin Akçay, Birinci Kordon'un üzerinde şehitler için uçuş yaptı, Türk bayrağını gökyüzünde dalgalandırdı.

Fethiye'de profesyonel paraşütçülük yapan iki gencin nefes kesen gösterisini meydanda toplanan yüzlerce İzmirli cep telefonları ile görüntüledi. Uçuş sırasında yürekleri ağza getiren anlar da oldu. Pilotlardan Melik Turhan, kullandığı paramotara bağlı bayrak aracın pervanesine dolanınca Birinci Kordon'a acil iniş yapmak zorunda kaldı. O an nefesler tutuldu, heyecanlı dakikalar yaşandı. İzleyenler İsmet Melik Turhan'ın yardımına koştu. Fakat pilot Turhan ayakların üzerine inerek bu olaydan sıyrık bile almadan kurtuldu, uçuşlarına devam etti. 

Tandem yamaç paraşütü pilotları Hüseyin Akçay ve İsmet Melik Turhan, vatan için can veren şehitlerin unutulmayacağını, bütünlüğümüzün simgesi Türk bayrağının hiçbir zaman inmeyeceğini göstermek için uçtuklarını belirtti. İsmet Melik Turhan, "Her gün gelen şehit haberleri herkesi olduğu gibi bizleri de çok üzdü. Biz de Fethiye'den daha kalabalık olan İzmir'e gelerek gökyüzünde bayrak açıp binlerce İzmirliye, dünyaya mesaj verdik" dedi. Çevrede toplananlar da pilotların bu anlamlı gösterisine alkışlarla destek verdi.(dha)