GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
14 Ağustos 2017 Pazartesi 13:02

İzmir Fuarı'nda geri sayım: Şölen başlıyor!

İzmir Enternasyonal Fuarı’nın hazırlıkları devam ederken program ve etkinlikler de büyük oranda netleşti. Onur konuğu ülkenin Rusya, ilin Muğla olduğu fuarda çok sayıda sosyal ve kültürel etkinlik gerçekleştirilecek. Dünyaca ünlü Alice Harikalar Diyarı Sirk Tiyatrosu da izleyiciyle buluşacak

EGEDESONSÖZ- İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin hazırlıklarını büyük oranda tamamladığı 86. İzmir Enternasyonal Fuarı için sayılı günler kaldı. 18 Ağustos Cuma günü kapılarını açacak olan fuar 27 Ağustos’a kadar devam edecek. Onur konuğu ülkenin Rusya, ilin ise Muğla olacağı fuarda iş dünyası da önemli temaslarda bulunacak. Rusya ve Türk yatırımcıların karşılıklı görüş alışverişinde bulunacağı fuara bu yıl bir buçuk milyon ziyaretçi bekleniyor.

Bu yıl ana temanın “Enerji ve İnovasyon” olduğu fuarda onur konuğu ülke adına Rusya Federasyonu Enerji Bakanı Aleksandr Novak aktif rol üstlenecek.  Fuarın açılışında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve İzmir Valisi Erol Ayyıldız’dan sonra ev sahibi ülke adına Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’nün konuşma yapması planlandı.

İZFAŞ'TA YOĞUN MESAİ
İzmir Büyükşehir Belediyesi ve özel şirketlerin organize ettiği fuar ve kültürel etkinliklere uzun yıllar ev sahipliği yapan Kültürpark aynı misyonunu devam ettiriyor. İhtisas fuarlarının Gaziemir’deki Yeni Fuar Alanı’na taşınmasından sonra Enternasyonal Fuarı’nın aynı yerinde kalması kararı alınmıştı. Fuarları organize eden Büyükşehir Belediyesi’nin şirketi İZFAŞ da taşındığı eski yerine fuar dönemi yeniden dönerek kamp kurdu. İZFAŞ Genel Müdür Vekili ve Murahhas Üyesi Zeliha Gül Şener’in koordinasyonunda çalışmaları yürüten ekipler bir yandan stantların kurulumu ve konuk ülke ile ilden gelecek ziyaretçiler için hummalı hazırlıklarını sürdürüyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun da yakından takip ettiği çalışmalar devam ediyor.

HER YAŞTAN ZİYARETÇİYE UYGUN PROGRAM
Çim konserleri, sokak gösterileri, etkinlikler, mogambo caz geceleri, tiyatro ve sanat merkezleri etkinliklerinin de planlandığı 86. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda her yaştan ziyaretçiye uygun programlar yer alacak. Etkinliklerde, Dünyaca ünlü Alice Harikalar Diyarı Sirk Tiyatrosu da izleyiciyle buluşacak. Alice Harikalar Diyarında, 19-20-21-22 Ağustos tarihlerine Kültürpark Atatürk Açıkhava Tiyatrosu’nda izlenebilecek.