GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
2 Ekim 2024 Çarşamba 15:31

İzmir esnafının başkanı isim vermedi: 2-3 odada yolsuzluk hissediyorum!

İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, Elbiseciler Odası’ndaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddialarının ardından yeni yönetimle temiz bir sayfa açıldığını belirterek, “Ödemiş Berberler Odası’nda sıkıntı vardı, başkanın istifasını aldık. Merkezde 2-3 odada da yolsuzluk, usulsüzlük hissediyorum. Yolsuzluk olduğuna kanaat getirirsem, kimsenin gözünün yaşına bakmam. Esnaf teşkilatının üstünden bu lekeleri silip atacağız” dedi.

EGEDESONSÖZ – İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Yalçın Ata, SONSÖZ TV’de Gazeteci Yazar Muhittin Akbel’in programında, yolsuzluk, usulsüzlük yapan odalarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Yaklaşık 5 ay önce yine SONSÖZ TV’de, Elbiseciler Odası’ndaki yolsuzluk ve usulsüzlük iddiaları üzerine yaptığı “Bu odamız gibi tereddütle baktığımız birkaç odamız daha var. Onların da üzerine gidip gerekli tahkikatı yaptıracağım. Yakın zamanda birkaç oda daha patlar” şeklindeki açıklaması hatırlatılan Başkan Ata, Ödemiş Berberler Odası’nın ardından kent merkezinde 2-3 odada daha yolsuzluk yapıldığını hissettiğini söyledi.

ESNAFIMIZ, YOLSUZLUK YAPANI AFFETMEZ

Yaptırdığı soruşturmalardan çıkan sonuçları değerlendiren İESOB Başkanı Yalçın Ata, şu bilgileri aktardı:

“Biz bu makama gelirken, beyaz bir sayfa açacağımızı söyledik, tüm esnaf teşkilatımızla ilgili olarak. Yolsuzluklara, usulsüzlüklere ben burada olduğum sürece kesinlikle izin vermem, hoşgörüyle bakmam. Elbiseciler Odası’nda yaşadık ilkini. Elbiseciler Odası’nın seçimleri oldu. Suçlamaların odağındaki başkan da katıldı seçime, mevcut başkan da. Biz de genç bir arkadaşı aday gösterdik. Mevcut başkan 16 oy aldı, suçlamalarla karşı karşıya olan eski başkan 56 oy aldı, bizim pırıl pırıl genç arkadaşımız 189 oy alarak başkan seçildi. Açık ara seçim kazandı. Usulsüzlük yapmakla suçlanan arkadaş, bugün Ağır Ceza’da yargılanıyor. Demek ki esnafımız, yolsuzluk yapanı affetmiyor.”

ÖDEMİŞ BERBERLER ODASI BAŞKANININ İSTİFASINI İSTEDİM

Bir başka sıkıntının Ödemiş Berberler Odası’nda yaşandığını belirten Başkan Ata, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Ödemiş’te Berberler Odamızda sıkıntılar vardı, hissediyorduk. İstifasını aldık oradaki arkadaşın. Bir ay önce, o yönetimin içinden bir arkadaşımız başkan oldu. Böyle böyle esnaf teşkilatındaki kötü izlenimlerin tamamını silip atacağız. İzmir merkezde de yolsuzluk yaptığı, usulsüzlük yaptığı öne sürülen odaların olduğu konuşuluyor. Evet; yolsuzluk, usulsüzlük olduğunu hissettiğim bazı odalar var, iki üç tane… Onlarla ilgili tahkikatlarımız devam ediyor. Benim önüme evrak gelir, ben de yolsuzluk yapıldığına kanaat getirirsem, kimsenin gözünün yaşına bakmam. Bazı arkadaşları yolsuzluk yaptığı halde idare etmek, ne bizim kitabımızda yazar, ne de defterimizde yazar! Onlarla işimiz olmaz!”