GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
6 Mayıs 2021 Perşembe 15:26

İzmir eski il başkanı, Memleket Hareketi'ne geçti: İstifa nedenlerini tek tek anlattı!

CHP İzmir İl Başkanı olarak 17 ay görev yapan, milletvekili aday adayı olan Asuman Ali Güven, partisinden istifa etti ve Muharrem İnce'nin başlattığı "Memleket Hareketi"ne geçti. Güven, "Beni yok saydılar, üzgünüm, kırgınım. 50 yıldır ben bu partinin her kademesinde görev yapan biriyim. Memleket Hareketi, CHP'den oy devşirmek değil, seçmene dokunup onun güvenini kazanmak peşinde olacak" açıklamasında bulundu

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ - 2015-16 yıllarında, tam 17 ay boyunca CHP İzmir İl Başkanlığı görevinde bulunan Asuman Ali Güven, partisinden istifa etti ve Muharrem İnce'nin başlattığı "Memleket Hareketi"ne katıldı. İnce'nin kendisini arayıp teklifte bulunduğunu belirten Güven, "CHP'ye 50 yılımı verdim, gençlik kollarından il başkanlığına kadar her kademesinde görev yaptım. Ne var ki il başkanlığından ayrıldıktan sonra beni yok saydılar. Arayan soran tek kişi dahi olmadı, çok kırıldım, gücendim. Artık Memleket Hareketi'nin bir ferdi olarak siyaset yapacağım" dedi.

İL BAŞKANLIĞINA İSTİFASINI VERDİ
CHP'den, Memleket Hareketi'ne geçişinin planlı bir şey olmadığının altını çizen Asuman Ali Güven, "Her şey, Muharrem İnce'nin sürpriz telefonuyla başladı" dedi. Güven, CHP'den istifa ettiğini açıklarken, sitemlerde de bulundu. Güven, "Muharrem Bey beni aradı ve teklifte bulundu. Sen benim için çok değerlisin, önemlisin; siyasette çok büyük emeğin var, dedi. Birlikte siyaset yapmamızın, çok doğru olacağını ifade etti. Etkileyiciydi konuşması. CHP'nin beni yok saydığı şu dönemde bu telefon, benim duygularımı körükledi ve teklifi kabul ettim" diye konuştu.

ÜÇ YILDIR TELEFONUM ÇALMADI
Asuman Ali Güven, "CHP'den ne arayan oldu, ne soran. Üç yıldır telefonum çalmadı. Hiçbir etkinliğe, hiçbir açılışa dahi çağrılmadık" dedi ve sitemlerini şu sözlerle ifade etti: "Bu, CHP'ye yakışır bir durum değil. Ben bu partiye 50 yıl hizmet ettim. 1973'teki mitingde güvencin uçuran CHP Gençlik Kolları'nın bir üyesiydim. Arkadaşlar maalesef vefasız çıktı. Liyakat diyorlar, ama liyakat böyle olmaz. Örgütün temelinden geliyoruz."

MUHARREM BEY İZMİR'DE ÇOK BAŞARILI OLACAK
İzmir'de Muharrem İnce'nin Memleket Hareketi'ne karşı yoğun bir ilgi olduğuna vurgu yapan Asuman Ali Güven, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben İzmir'de Memleket Hareketi'ne karşı, seçmen bazında çok büyük bir ilgi olduğunu görüyorum. Muharrem Bey'in İzmir'de çok başarılı olacağını düşünüyorum. Hareketin yeni bir ferdi olarak ben de bu büyük mücadelede üzerime düşeni yapacağım. Güzel bir kadro oluşumu var. Cüneyt Oğuz arkadaşımız, İl başkanı olarak görev yapıyor. Ben de bölge bazında çalışmalara katılarak seçmene ulaşacağım. Partinin oluşumuna katkılarım olacağına yürekten inanıyorum."

KARARSIZ OYLARI MEMLEKET HAREKETİ'NE ÇEKECEĞİZ
Güven, "CHP'den Memleket Hareketi'ne başka geçişler olacak mı?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Tabii ki olacaktır. Fakat bizim için asıl olan, CHP'den geçişler değil, halkın, Memleket Hareketi'ne yakınlaşmasıdır. Bizim derdimiz, bizim işimiz, CHP ile uğraşmak değil, halka yaklaşmak, kendimizi anlatmak olacak. Bizim işimiz seçmenle. Önemli bir kesimin, partisine olan güveni sarsılmış durumda. Kenarda duran, yüzde 30 civarında kararsız seçmen var. Onları siyasete çekmeyi hedefliyoruz, onları Memleket Hareketi'ne katmayı planlıyoruz. Z kuşağından 6 milyon oy var. İşsizlerimizin sayısı azımsanmayacak kadar büyük. Onları kendimize çekmeye çalışacağız. Memleket Hareketi, gelecekle ilgili umutları azalmış seçmenin umutlarını yeniden yeşertecek. Bizim işimiz, CHP ile uğraşmak değil, AK Parti iktidarını ve onunla ittifak yapan partinin iktidarını bitirmek. Görevimiz, sorumluluğumuz budur."

"BENİ MECBUR BIRAKTILAR"
Asuman Ali Güven, "CHP sizi ihmal etmeseydi, yok saymasaydı, Memleket Hareketi'ne geçmek gibi bir harekette bulunur muydunuz?" sorusuna, "Ben CHP'ye 50 yıl hizmet etmiş biriyim. Ne yazık ki beni mecbur bıraktılar. Benim gibi çok sayıda arkadaş, aynı üzüntülü yaşıyor. Bu vefasızlık benim CHP'den ayrılmamda etken olan unsurlardan sadece birisidir" yanıtını verdi.