GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
28 Ekim 2016 Cuma 17:50

İzmir Emniyeti’nde yeni dönem: Uzunkaya gitti, Aşkın geldi

Kararname ile İzmir'in yeni Emniyet Müdürü olan Hüseyin Aşkın, görevini Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Celal Uzunkaya'dan devraldı.

İzmir Emniyeti’nde bugün gerçekleştirilen devir-teslim töreniyle yeni bir dönem başladı.

Kararname ile İzmir'in yeni Emniyet Müdürü olan Hüseyin Aşkın, görevini Antalya Emniyet Müdürlüğü'ne atanan Celal Uzunkaya'dan devraldı.

Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü toplantı salonundaki törene Vali Yardımcısı Mustafa Harputlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti milletvekilleri Atilla Kaya, Necip Kalkan, CHP milletvekilleri Atilla Sertel, Murat Bakan, Musa Çam, Cumhuriyet Başsavcı vekili Okan Bato, Genelkurmay eski Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cüneyt Hoşcoşkun, eski emniyet müdürleri ile halen görevde bulunan üst düzey polis müdürleri de katıldı.

Emniyet müdürlerinin özgeçmişinin okunduğu törende bazı ayrıntılar dikkat çekti. Celal Uzunkaya'nın özgeçmişinde FETÖ'nün geçmişte kendisine kurduğu kumpas davasında yargılandığı ve beraat ettiği bilgisi paylaşıldı. Yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın'ın ise halen Gazi Üniversitesi'nde sosyal bilimler alanında doktora tezi hazırladığı öğrenildi.

Emniyet Müdürü Celal Uzunkaya törende Hüseyin Aşkın'a müdürlük forsunu da teslim etti. Yeni Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, "Forsu gururla ve onurla teslim alıyorum. Mesai arkadaşlarımla birlikte göreve onurumla devam edeceğim" dedi.

Veda konuşması için kürsüye çıkan Celal Uzunkaya görev yaptığı dönemli ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Uzunkaya şunları söyledi: İzmir önemli bir kentimiz, kadın cinayetleri konusunda, batıya açık yüzü olarak takdim edilmesine rağmen ilimizde maalesef Türkiye ortalamasının hiçte altında kalmadı. Yıllık ortalama 80'leri bulan cinayetler işleniyordu. Bizlerin de bu ortamın iyileşmesi, olumsuzlukların giderilmesi için görev yapmamız lazım. Vatandaşlarımıza da önemli görevler düşmektedir. Terör olaylarında da, canlı bomba, bombalı saldırı gibi olayların ilimizde bu olayların esamesi okunmadıysa teşkilatımın da kısmi payı vardır. Ancak elbette rehavetin olmaması toplumun tüm kesimleri aynı ilgiyi devam ettirmesi lazım. İşbirliğinin devam etmesi lazım…

FETÖ OPERASYONLARI RAPORU 
Uzunkaya İzmir’deki FETÖ operasyonları hakkında da detaylı bilgilendirmede bulundu.

“70'li yıllarda bu örgütünün doğuş yeri olarak ayrı bir anlamı var. Böyle anlamı yüksek bir kentte örgütünün kademeli kadroları günümüze kadar hayatiyetlerini sürdürdü” diyen Uzunkaya,  “İlimizin merkez ve tüm ilçelerinde örgütle irtibatlı olarak her meslekten yönetici düzeyinde ABD ile bağlantı düzeyinde örgüte yıllar boyu yardımı ettiğini gördük. Bugüne kadar 4 bin 500 kişi, örgütle ilgili gözaltına alındı. Bin 700 kişi tutuklandı. Bunların arasında emniyet, askeriye, adli yargıdan, kamudan da hatırı sayısı oranda insanların olduğunu da sizlere söyleyeyim" dedi.