GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
9 Ekim 2020 Cuma 09:46

İzmir'e yeni 'katı atık' tesisi

Tire'de kurulması planlanan  'Katı atık transfer istasyonu' ve 'İkinci sınıf düzenli depolama alanı' için İzmir Büyükşehir Belediyesi yer seçimini gerçekleştirdi. Meclis gündeminde görüşülecek maddelerin meclisten geçmesi halinde, Tire'ye bağlı Karateke Mahallesi'nde yeni bir atık toplama merkezi kurulacak.

Oktay GÜÇTEKİN / EGEDESONSÖZ - İzmir'in yıllardır tartışılan 'çöp' sorunu için İzmir Büyükşehir Belediyesi önemli bir hamle yapmaya hazırlanıyor.

Küçük Menderes havzasındaki çöp sorununu gidermek için Ödemiş'te yapımı son aşamaya gelen katı atık bertaraf tesisin ardından Tire'de de bir tesis yapılması için düğmeye basıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Tire'de 'Katı atık transfer istasyonu' ve 'İkinci sınıf düzenli depolama alanı' için yer seçimini gerçekleştirdi. Ekim ayı olağan meclisinde gündeme gelecek tekliflerin kabul edilmesi halinde İzmir Güney-1 bölgesinde bulunan Tire Karateke Mahallesi'nde yeni bir katı atık tesisi kurulumu için harekete geçilecek.

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından gündeme getirilen 'Katı atık transfer istasyonu' için 759 bin 669,37 metrekare belirlenirken, 'İkinci sınıf depolama tesisi'nin ise 783 bin 650,43 metrekarelik alanda yapımı planlanıyor.