GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
1 Nisan 2017 Cumartesi 11:25

İzmir'e yakışmıyor: Dünyaca ünlü teras çöplüğe döndü!

Büyükşehir Belediyesi’nin geçtiğimiz yıllarda Karşıyaka’nın Bostanlı kıyılarında hayata geçirdiği ‘Bostanlı Gün Batımı Terası’ bazı vatandaşlar tarafından akşam saatlerinde adeta çöplüğe dönüşüyor.

Mehmet İŞLER /EGEDESONSÖZ - İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Bostanlı kıyılarında kullanıma açtığı ve bölge insanına büyük hizmet sağlayan ‘Bostanlı Gün Batımı Terası’ akşam saatlerinde pislik içinde kalıyor.

Dünyaca ünlü ve aynı zamanda Türkiye'de gün batımının en güzel konumda izlenebildiği mevkilerden biri olma özelliğine sahip olan mekan bazı vatandaşlar tarafından yiyecek ve içeceklerin bırakıldığı bir çöplüğe dönüşüyor.

Vatandaşlar, ağaçlıklı yapay bir tepe üzerinden başlayıp denize kadar uzanan bir dizi ahşap platformdan oluşan terasa boş bira şişesi, çekirdek ve midye kabukları artıkları bırakarak çirkin görüntüler oluşmasına yol açtı.

Bölgedeki İzmirlilerin binaların arasından sıyrılıp denize daha yakın olması gerektiği düşüncesiyle hayata geçirilen ve yaklaşık 10 milyon TL'ye mal olmuş çevre düzenlemesinin gün sonunda nezih görüntüsünden eser kalmaması duyarlı vatandaşları ve belediye yetkililerini isyan ettirdi.