GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
29 Haziran 2016 Çarşamba 10:00

İzmir’e serin haber: Yağmur kapıda!

Meteorolojiden alınan bilgilere göre Afrika sıcaklarına yağışlı hava ‘dur’ diyecek. Valilik de kıyı ilçelerde yaşanabilecek su baskınlarına karşı uyarıda bulundu.

EGEDESONSÖZ – İzmir’de yaklaşık bir haftadır kenti kavuran Afrika sıcaklarına sağanak yağış ‘dur’ diyecek.

Kent bugünden itibaren yağışlı havanın etkisi altına girecek. Meteorolojiden alınan bilgilere göre en yüksek sıcaklıkların 32 dereceye kadar gerileyeceği gün nem oranı da yüzde 84’lere çıkacak.

Valilikten de kıyı ilçelerde yaşanabilecek olumsuzluklara karşı uyarı geldi. Yapılan açıklamada, “İzmir ve Balıkesir Meteoroloji radarlarından alınan son görüntüler ile yapılan son değerlendirmelere göre; İzmir merkez ve kıyı ilçelerinde ( Çeşme, Karaburun, Urla, Güzelbahçe, Narlıdere, Konak, Bornova, Çiğli, Menemen, Aliağa, Foça, Bergama ve Kınık) Önümüzdeki saatlerde yer yer kuvvetli olmak üzere sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (su baskını, ani sel, dolu yağışı, yağış anında kısa süreli fırtına, yıldırım v.b.) ilgililerin tedbirli ve dikkatli olmaları gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.

İzmir’de yağmur serinliği Cuma gününe kadar etkili olacak. Haftasonu ise sıcaklıkların yeniden artış göstermesi bekleniyor.