GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
24 Mayıs 2022 Salı 12:39

İzmir'e şehit ateşi düştü!

Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit operasyonu bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğunu, 3 askerin de yaralandığını açıkladı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın İzmirli olduğu bilgisini paylaştı.

EGEDESONSÖZ- Milli Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, devam eden Kuzey Irak'ta devam eden Pençe-Kilit Operasyonu sırasında teröristlerle çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğu ve çatışmada yaralanan 3 askerin ise bölgeden tahliye edildiği ve hastanede tedavilerinin başladığı belirtildi.

ACI HABER İZMİR'E ULAŞTI
Operasyondan İzmir'e şehit haberi geldi. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın İzmirli olduğu bilgisini paylaştı.

BABA OCAĞINA TÜRK BAYRAKLARI ASILDI
Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyonu bölgesinde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 28 yaşında şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın şehadet haberi, İzmir'deki ailesine ulaştırıldı.

Cankaya'nın Bornova'da ailesine acı haberi, Bornova Kaymakamı Fatih Genel ile askeri yetkililer verdi. Şehidin baba ocağının bulunduğu sokağa, Türk bayrakları asıldı.

Şehit Cankaya'nın nişanlı olduğu ve bu yaz yapılacak düğünle dünyaevine girmeyi planladığı öğrenildi. Şehidin babası Niyazi Cankaya'nın nakliyecilik yaptığı, anne Nazire Cankaya'nın ise ev hanımı olduğu belirtildi.

Şehidin cenazesi 25 Mayıs Çarşamba günü (yarın) Adnan Menderes Havalimanı'nda yapılacak karşılama töreni sonrasında Bornova'da bulunan ikametine hellallik alınması için getirilecek. Duasının yapılmasının ardından cenaze, Kütahya İli Simav İlçesi Yeniköy'e defnedilmek üzere nakledilecek

KÖŞGER: AZİZ MİLLETİMİZE BAŞSAĞLIĞI DİLERİM
Gelen acı haberlerin üzerine, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmirlileri derinden yaralayacak bilgiyi paylaştı. Köşger, operasyonda şehit düşen Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'nın İzmirli olduğunu ifade ederek, "Pençe-Kilit operasyon bölgesinde teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan hemşehrimiz Piyade Uzman Çavuş Hüseyin Cankaya'ya Yüce Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır dilerim" dedi.

İDUĞ: ŞEHİDİMİZ VAR BORNOVA
Bornova Belediye Başkanı Mustafa İduğ ise Şehit Hüseyin Cankaya'nın Bornovalı olduğunu öğrendiğini ifade ettiği paylaşımında "Şehidimiz var Bornova! Pençe Kilit operasyonunda şehit olan kahraman askerlerimiz arasında Bornova'lı hemşerimiz Hüseyin Cankaya'nın da olduğunu öğrendim. Tekrardan tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, ailelerine ve milletimize sabırlar diliyorum" açıklamasında bulundu.