GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
30 Haziran 2022 Perşembe 16:49

İzmir'e LGS'e gururu!

LGS'de tüm soruları cevaplayarak 18 öğrenciden biri olan İzmirli öğrenci Barkın Özsoy başarısının sırrını açıkladı.

Liselere Geçiş Sınavı’na (LGS) katılan 1 milyondan fazla öğrencinin heyecanlı bekleyişi sona erdi. Milli Eğitim Bakanlığı 5 Haziran’da gerçekleştirilen sınavın ardından sınav sonuçları e-okul ve meb.gov.tr adresi üzerinden açıkladı. 18 öğrenci tüm sorulara doğru yanıt vererek 500 tam puan almayı başardı.

HEM LGS HEM TÜBİTAK ŞAMPİYONU
Bugüne kadar TÜBİTAK Bilim Olimpiyatlarında ve TEKNOFEST Havacılık Festivalinde Türkiye birincilikleri ile adından söz ettiren İzmirli Barkın Özsoy, LGS’ye kurs ya da özel ders desteği olmadan hazırlandığını söyledi. Dersi derste dinleyerek öğrendiğini belirten Özsoy başarısının sırrını şöyle anlattı:

“Amacım her zaman nitelikli soru çözmekti. Öğretmenlerimi dikkatle dinledim, yeni nesil sorulara odaklandım ve yanlış yaptığım soruların çözümlerini araştırdım. Okulumdan her zaman destek aldım. 2020 yılında “Akıllı Trafik Sistemleri Trafik Sinyalizasyonu Programı” projemle TÜBİTAK Teknoloji ve Tasarım dalında Bölge birincisi ve ardında da Türkiye birincisi oldum. 2021 yılında ise TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde, akıllı ulaşım alanında ‘Akıllı Trafik Sinyalizasyonu Kontrol Ünitesi Yapımı’ projemle Türkiye 3.’sü ve aynı yarışmada insanlık yararına teknolojiler alanında takım olarak ‘e-Çağrı’ projesiyle Türkiye birincisi oldum. Üniversitede makine mühendisliği eğitimi almak istiyorum.”