GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Güncel
13 Şubat 2021 Cumartesi 13:42

İzmir'e kuvvetli yağış ve kar uyarısı!

Balkanlar üzerinden gelen soğuk hava dalgası sebebiyle Türkiye’nin birçok noktasına kar düşecek. İzmir’de bu gece yarısından itibaren kuzey ilçelerinde yağışlar başlıyor. Kuvvetli yağış ve havanın soğuması ile yarın öğleden sonra yüksek kesimler ile Kemalpaşa, Bergama ve Kınık’ta kar görülecek. Pazartesi ve Salı günleri de İzmir’in kıyı kesimleri ile merkeze kar yağışı olabileceği öngörülüyor. Valilik'ten yapılan açıklamaya göre; 14 Şubat Pazar günü için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.

EGEDESONSÖZ- Deprem, sel ve afet ile adeta sınanan İzmir için bu kez kar uyarısı yapıldı.

Edinilen bilgilere göre, hava sıcaklıkları bu gece yarısından itibaren hızla düşüşe geçecek. Yağışlar ise kuzey ilçelerinden başlayarak il geneline yayılacak.

Yağışlar yarın öğleden sonra havanın soğuması ile birlikte yüksek kesimlerde (Spil, Bozdağ, Yamanlar, Nif, Yunt Dağı) ve Kemalpaşa, Kınık ve Bergama ilçe merkezinde kar yağışı olarak görülecek. Karın yarın Dikili, Foça, Aliağa ve Menemen’de görülme olasılığı bulunuyor.

MERKEZE KAR OLASILIĞI
Pazartesi sabah ise kar yağışı alanının genişleyebileceği öngörülüyor. Akdeniz üzerinden oluşan yeni siklonun deniz etkili kara neden olabileceği ve yağışların Foça, Karaburun, Urla ve Çeşme’de etkili olabileceği tahmin ediliyor. Yağışların oluşması durumunda karın merkez ilçelerine düşeceği öngörülüyor.

Kar yağışının pazartesi günü ayrıca Küçük Menderes Havzası’nda da (Bayındır, Ödemiş, Tire, Beydağ, Kiraz) oluşması tahmin ediliyor.

VALİLİKTEN YAĞIŞ UYARISI
İzmir Valiliği'nden yapılan açıklamada, 14 Şubat'ta kuvvetli yağmur beklendiği, olası olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiği belirtildi.
Deprem, sel ve son olarak hortum felaketinin yaşandığı İzmir'de Valilik, 14 Şubat Pazar günü için kuvvetli yağış uyarısı yaptı. Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Yapılan son değerlendirmelere göre, yarın sabahtan itibaren sağanak yağışın İzmir genelinde kuvvetli (25-55 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.