GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Politika
2 Eylül 2022 Cuma 13:33

İzmir’den Uşak’a zafer uçuşu!

Cumhuriyet Halk Partisi İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Havacılık Kulübü’nden 9 pilot ile birlikte Gyrocopterlerle İzmir’den Uşak’a ‘zafer uçuşu’ yapacağını duyurdu.

EGEDESONSÖZ- CHP’li Murat Bakan sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada İzmir'in kurtuluşun 100'ncü yılı sebebile İzmir'den Uşak'a "zafer uçuşu" yapacaklarını duyurdu.

Bakan yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İzmir Havacılık Kulübü olarak 9 pilot arkadaşımla birlikte büyük zaferin ve İzmir’in kurtuluşunun 100. Yılında Bilge Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün taarruz emrini verdiği Kocatepe’den başlayarak Fahrettin Altay komutasındaki süvarilerimizin izlediği rotayı izleyerek Sabuncu Beli’nden İzmir’e akan süvarilerimiz gibi Halkapınar, Kadifekale ve son olarak sizlerin huzurunda Gündoğdu meydanında sona eren Zafer uçuşumuza bugün başlıyoruz.  Bugün ilk olarak İzmir’den Uşak’a hareket ediyoruz.

Dün atalarımızın at sırtında, yürüyerek, koşarak gerçekleştirdikleri bu zorlu 400 kilometrelik yolculuğu bizler Atamızın “İstikbal Göklerdedir” sözünün takipçisi olan havacılar olarak kanatlı atlarımız olan Gyrocopterlerle yapacağız”