GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Yerel Yönetimler
23 Şubat 2023 Perşembe 02:11

İzmir'den Türkiye'ye umut gecesi... Bir Kira, Bir Yuva'da ne kadar yardım toplandı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, depremzedelerle dayanışmak için Bir Yuva Bir Kira kampanyasını canlı yayına taşıdı. Halk TV ekranlarından canlı yayınlanan kampanyaya, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra pek çok sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve dünyanın farklı yerlerinden belediye başkanları katıldı. Başkan Soyer, 33 bin 98 aile için 330 milyon TL'nin toplandığını duyurdu.

EGEDESONSÖZ – Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkımlara sebep olan depremlerin ardından bütün ülke bölgeye seferber oldu. Bölgedeki vatandaşların yaşadıkları zorluklar sebebiyle pek çok kurum ve kuruluştan dayanışma çağrıları yapıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de depremzedelere destek olmak için Bir Kira Bir Yuva dayanışmasını ekranlara taşıdı. Halk TV’den yapılan canlı yayınla birlikte, depremzedeler için kira yardımı yapmak ve evini depremzedelere açmak isteyenler için çağrıda bulunuldu.

Saat 20:00’de başlayan canlı yayına İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in yanı sıra pek çok sanatçı, gazeteci, siyasetçi ve dünyanın farklı yerlerinden belediye başkanları katıldı.

Dayanışmayı dahil olup canlı yayına katılmak için 444 40 35 numaralı telefon paylaşıldı. Ayrıca yardım yapmak için birkirabiryuva.org sitesi de kullanılabilir.

İLK BAĞIŞ KILIÇDAROĞLU'NDAN
Yayına ilk bağlanan isim CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir maaşını kampanyaya bağışladığını açıkladı. Yayına gece boyunca politikacılar, belediye başkanları, sanatçılar, vatandaşlar bağlanarak bağışta bulundu.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE OTURDU
Kampanya başladıktan kısa süre sonra hatların kilitlediği belirtilirken #BirKiraBirYuva hastag'i Türkiye gündeminde birinci sıraya yerleşti.

330 MİLYON TL TOPLANDI
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer tarafından yapılan açıklamada "Hedefimizi aştık… 33.098 ailemize kira desteği için 330 milyon TL topladık. Dayanışmamızı sürdürecek, büyütecek, yuva sıcaklığına hasret kalan depremzedelerimize hep birlikte destek olacağız" dedi.