GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Kültür - Sanat
3 Aralık 2017 Pazar 10:47

İzmir'den Türkiye'de ilk... Engelli çocuklardan müthiş klip... 'Kalbini ver bana'

Yaklaşık 20 yıl önce otistik bir çocuğun sevgiyle kendisine sarılmasında çok etkilenen müzisyen Kasımoğulları 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne özel bir şarkı yaptı. Engelli çocukların seslendirdiği bu şarkı ilk olmakla beraber oldukça özel.

EGEDESONSÖZ- İzmirli Müzsiyen İbrahim Kasımoğlulları ‘3 Aralık Dünya Engelliler Günü’ne ilişkin muhteşem bir şarkı hazırladı. Bu alanda down sendromlu ve otistik çocukların seslendirmesiyle yapılmış çok özel ve aynı zamanda bir ilk çalışma olduğu ifade ediliyor.

“KALBİNİ-SEVGİNİ VER BANA”
Trakya Üniversitesi İnşaat Bölümü’nde öğrenciyken gitarla, müzikle tanışan Kasımoğulları, sözü ve müziği kendisine ait bu şarkının sözlerini 2016 yılı Haziran ayında yazdı. Çalışmanın müziğini ancak geçtiğimiz ay bitirdi. Şarkının “Kalbini ver bana/Sevgini ver bana/İlgini ver bana…/ sözleri engelli çocukların mutluğu için yapılırken aynı zamanda toplumun sorumluluğunu hatırlatıyor.

 

SEVGİYLE DOKUNMAK
Ulusal-uluslar arası müzik çalışmalarında yer alan ve hala ünlü müzisyen Suavi ile beraber çalışan Kasımoğulları, engelli çocuklara karşı olan ilgisini “Üniversite yıllarında bir gün bir etkinlikte 5 yaşında otizmli bir çocuk durup dururken bana içten sarılması beni çok etkiledi. O gün orada özel olan bu çocuklara karşı yüreğimde yoğun duygusal bir bağ gelişti. Karşılıksız, samimi ve içten bu sevginin çok değerli olduğunu, bizlerin onlara karşı bir sorumluluğumuz olduğunu bu ilk temasla anladım” diyor.

Otizmli çocuğun sarılmasının ardından yıllar sonra Çiğli Halk Eğitim Merkezi’nde özel çocuklarla çalışma teklifi aldığını ve tereddütsüz sevinerek kabul ettiğini belirten Kasımoğulları “Yaklaşık 20 yıl önce yaşadığım bu sarılma anısı beni bu çocuklara karşı hep yakın kıldı. Çiğli Halk Eğitim Merkezi’ndeki down sendromlu ve otistik çocukların verdiği ilhamla besteyi hazırladım. Unutmadan belirtmeliyim. Bestelerin albüme dönüşüm sürecine elektrik gitarda, Gökhan Özden, kayıt ve düzenlemelerde Alp Varol, Durul Varol, video kurgu Burak Alanyalı ve drone çekimlerinde Tayfun Ekler’in tamamen gönüllü olarak verdikleri emek önemli rol oynadı” şeklinde belirtiyor.

“KARŞILIKSIZ SEVGİLERİNE DESTEK VERELİM”
Gerek normal hayatında gerekse müzik yaşamında engelli çocuklara özel bir yer ayıran gitarist-besteci Kasımoğulları hazırladığı “Kalbini Ver Bana”şarkısı hakkında şunları ifade etti:

“Bu özel çocuklarımızın toplumda hala yeteri kadar bilinmediği, onlara karşı sorumluluklarımızın ne olduğu, onlara nasıl davranmamız gerektiği bilinmediği gibi şiddete maruz kalmaları bu çalışmayı yapmamızda önemli rol oynadı.  Evet onların ömür boyu bizlerin desteğine ihtiyacı var ancak inanın bizlerin de onların saf ve karşılık beklemeksizin verdikleri sevgiyi ailemiz dışında başka bir kaynaktan alabilmemiz mümkün değil. Onların karşılıksız saf sevgisine destek verelim. ”

Şarkının Sözleri:

Kalbini ver bana

Sevgini ver bana

İlgini ver bana 

Sen bana

 

Asla bilmem ben kini nefreti

Benden sanadır dostluk daveti 

Karıncadan file her canlı anlar

Çünkü kalpten gelir sevginin dili

Ne para ne pul ne şöhret derdim 

Hayata mutlu olmaya geldim

Koca evrende küçücük dünya içi sevgiyle dolsun isterdim