GÜNCEL EGE YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ POLİTİKA SPOR RÖPORTAJLAR YAZAR CAFE FOTO GALERİ VİDEO GALERİ
Ekonomi
12 Kasım 2020 Perşembe 12:15

İzmir’den tavuk bacağı ihracatı... Çinliler çıtır çıtır yiyor!

Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Bedri Girit, tavuk bacağı yüklü konteynerlerin Çin yolculuğuna çıktığını belirtirken, "Çinliler, ürünlerimizi beğenirse, daha çok firmayla, daha çok ürün gönderme fırsatı bulacağız. Geri dönüşlerin olumlu olacağına inanıyorum" dedi.

Muhittin AKBEL / EGEDESONSÖZ -  Tavukçuluk sektörü, Çin'den gelen tavuk bacağı talebini anında karşıladı ve gemiyle konteynerleri yola çıkardı. Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçılar Birliği Başkanı Bedri Girit, gemilerin İzmir Limanı'ndan yola çıktığını, 4 hafta sonra ürünlerin Çinlilerin sofrasına gireceğini açıkladı.

EGE'NİN ÜRÜNLERİ, BAŞKA MARKAYLA ÇİN'DE PAZARLANIYORDU
Gönderilen ürünlerin tek firma tarafından karşılandığını ve Çin'de birkaç ay deneneceğini anlatan Birlik Başkanı Bedri Girit, geri dönüşlerin son derece olumlu olacağına inandığını söyledi. "Eskiden Çin'de tavuk bacağını arka sokaklarda satıyorduk. Vietman ve Hongkok üzerinden ürünlerimizi Çin'e gönderiyorduk ve başka markayla pazarlanıyordu" diyen Başkan Girit, son gelişmenin Ege tavukçuluk sektörü açısından çok değerli ve önemli olduğuna vurgu yaptı.

Başkan Girit, şunları söyledi:

5 BİN TON TAVUK BACAĞI GÖNDERECEK KAPASİTEMİZ VAR
"Çinliler, bir miktar tavuk bacağı göndermemizi istedi. İki ay, üç ay, altı ay, deneme yapalım, dediler. Eğer şimdi gönderilen ürünlerden memnun kalırlarsa, diğer firmalarımızla da temasa geçeceklerini, daha çok ürün almayı planladıklarını ifade ettiler. Gemi, dün yola çıktı. Eğer Çin pazarına tavuk bacağıyla girersek, yüzde 50 gibi daha çok kazanacağız. 1000 dolara satıyorsak, 1500 dolara gidecek. Çünkü o zaman kendi markamızla pazarda olacağız. Tavuk bacağıyla başlayan Çin serüvenimiz, bununla bitmeyecek. Ardından kanatlı hayvan eti satışına da başlayacağız. Tavuktan üretilmiş bonfile, sosis gibi 30 çeşit ürünümüz var. Türkiye'nin hedefi, 60 bin ton tavuk bacağı satmak. İzmir'den bunun 5 bin tonunu temin etmemiz mümkün."